Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından her yıl düzenlenen Türk Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nin 19’uncusu Çanakkale’de tamamlandı. “Türkiye Ekonomisi: Orta Vadeli Görünüm-Riskler ve Fırsatlar” konularının ele alındığı zirvede ulusal ve bölgesel siyasi gelişmeler ele alındı.

Dünya ve ülke gündeminin endişe verici gelişmelere sahne olduğunu belirten ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, bu gündem maddelerinin en önemlisinin küresel terör tehditi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin ve Avrupa’nın göç dalgası ile birlikte mülteci sorunları ile mücadele ettiğini ifade eden Akarsu, "Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte artık güçlü reformlara ve hedeflenen ekonomik büyümeye geçmemiz gerekiyor" dedi.

“BİR GÜN BİLE KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK”

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ise, “Güneyinde modern zamanların en büyük savaşlarının yaşandığı Suriye ve Irak, kuzeyinde çatışmalarla sarsılan Ukrayna, batısında ekonomik krizlerle boğuşan Yunanistan, Doğu’sunda uzun yıllar ambargolarla sistemin dışında kalan İran’ın olduğu bir coğrafyada, Türkiye’nin bir gün bile kaybetme lüksü yoktur” dedi.

Bülten