Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi’nde yürütülen ‘Bir Kitap Getir, Bin Kitap Oku’ projesi kapsamında Uçan Kitap Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı. Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için örnek bir projeyi hayata geçirdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yürütülen projenin örnek bir proje olduğunu dile getirerek, “Burada ben edebiyat hocamızın şahsında tüm öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

AYDIN: OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRACAĞIZ

Projenin öğrenciler açısından faydasına dikkat çeken Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi Müdürü Ökkeş Aydın, “Her öğrencimiz 1 kitap getiriyor. Bu kütüphaneye koyuyor. İstediği başka bir kitabı alıp okuyor. Daha sonra aldığı kitabı okuduktan sonra yerine koyuyor. Dolayısıyla bir kitap getirip bin kitap okuyor. Proje, Gaziantep’te okuma alışkanlığını kazandırmak için yapmış olduğumuz bir projedir. Bu projenin çok faydasını görüyoruz. Üniversite sınavlarında da zaten sorular okuduğunu anlamak üzerine geliyor. Bir öğrenci ne kadar çok kitap okursa sınavlarda da o kadar başarılı olacaktır. Katılımlarından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve okulumuzu yaptıran hayırsever Mustafa Erman Beyefendiye katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”

AÇILIŞ YAPILDI

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı açılış kurdelesini kesti. İHA