'Suriyeliler içme suyu şebekesine zehir attı' iddiası kentte dilden dile yayılınca, herkes soluğu hastanede aldı. Yüzlerce kişi evlerindeki şebeke suyunu içmeyerek, telefonla Büyükşehir Belediyesi ile GASKİ ulaşarak dedikodunun doğru olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. Ancak bu da çare olmadı ve psikolojik olarak kendilerini rahatsız hisseden onlarca kişi hastanelere akın edince, acil servisdeki doktor ve görevliler yetersiz kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dedikodunun provokasyon amaçlı çıkarıldığını ifade ederek, "Gaziantep şebeke suyuna zehir katıldığı dedikoduları dolaşıma sokularak kargaşa yaratmak hedeflenmektedir" dedi.

ŞAHİN: ASILSIZ DEDİKODU

Yaşananların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin devreye girdi. Şahin, "Birileri Gaziantep'i karıştırmak için Suriyeli misafirlerimize yönelik asılsız ve kötü niyetli suçlamalar uyduruyor. Gaziantep şebeke suyunun zehirlendiğine yönelik iddialar tümüyle yalan ve asılsızdır. Hemşerilerimin sağduyularını koruyarak, kendilerini geri dönülmez yanlışlara sevk etmeye çalışan bir takım kişilerin oyunlarına gelmemelerini rica ediyorum" dedi.

GASKİ AÇIKLAMA YAPTI

GASKİ Genel Müdürlüğü de iddialar üzerine açıklama yaptı. GASKİ, "Gaziantep içme suyuna zehir atıldığı yönünde bazı dedikodular üretilmiş olup, haber merkezlerimize de bu yönde bilgiler ulaşmıştır. Gaziantep içme suyu Hacıbaba Arıtma Tesisleri'nde arıtılarak şebekeye verilmekte olup, çeşitli noktalardan alınan numunelerde de her hangi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır. Gaziantep içme suyu şebekesindeki sular, insani tüketim amaçlı içme suyu standardına uygun olup, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile içebilecekleri sudur. Gaziantep İçme Suyu Terfi Merkezleri, depoları ve arıtma tesisleri ve şebekesi Genel Müdürlüğümüz kontrolü altında olup, bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine arz ederiz.'

ONLARCA KİŞİ HASTANEYE GİTTİ

Psikolojik olarak kendilerini rahatsız hisseden onlarca kişi hastanelere gitti. Kentteki hastanelerin acil servislerine başvuran onlarca kişinin yapılan kontrollerinde herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmadığı saptandı. Doktorlar psikolojik olarak zehirlendiği düşüncesine kapılarak acil servise gelen vatandaşları, yapılan kontrollerinin ardından olumsuz bir durum olmadığını ifade ederek evlerine gönderdi. Acil servise gelen vatandaşlar ise suya zehir katıldığının konuşulduğunu belirterek, 'Suya zehir katıldığını duyunca su içmemeye başladık. Neredeyse herkes birbirini telefonla su içmemeleri için uyarıyordu. Su içen ve kendisini iyi hissetmeyen yakınlarımızı hastaneye getirdik, ama herhangi bir sağlık sorunları bulunmadığı ortaya çıktı. Bizi böylesine tedirgin eden dedikoduyu ortaya çıkaran ve yayanları kınıyoruz' dedi.

DOKTOR DA ŞAŞIRDI

Yaz aylarının gelişiyle birlikte artan ishal vakaları ve mide bulantılarıyla hastanelerin acillerine koşan hastalar karşısında doktorlarda şaşırdı. Gaziantep Devlet Hastenesinde çalışan doktorlar, "Yaz aylarında yaşanan bu hastalıklar tamamen olağandır. Her sene ne kadar oluyorsa bu senede o civarda bir hastamız var. Hastalar tamamen kulaktan dolma bilgilerle buraya geliyorlar. Gerçekte birşeyleri yok ama bu haberleri duyunca pskolojileri bozuluyor. Yaz aylarında sıcaklar ve beslenme sorunlarından bu vakalar artış gösterir" dedi.

ÜNAL: HABERİ DUYAN GELDİ

Gaziantep Sevgi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları bölümü Uzm. Dr. Zafer Ünal, Yaz aylarının gelmesiyle beliren vakaların abartılmaması gerektiği görüşünde. Ünal, "Bu vakalar çevre kirliliği, yiyecek-içecek kirliliği ve su kirliliğinden hersene genel olarak yaşanır. Bu sebeblerle ishal, kusma, mide ağrısı, baş ağrısı gibi hastalıklar yaşanır. Sosyal medyada çıkan haberlerin tamamı yalandır. Sudan dolayı bir zehirlenme Antep genelinde yaşanmamıştır. Hele hele 12-13 kişinin sudan dolayı zehirlenip öldüğü tamamen yalandır " dedi.

YILMAZ: OLAĞAN ŞEYLER

Gaziantep Hayat Hastanesi İç Hastalıkları uzmanı Seyfi Yılmaz ise, yaz aylarında yaşanan bu hastalıkların tamamen insan bağırsağından kaynaklandığını belirterek şöyle konuştu: "Bu hastalıklar tamamen insan bağırsağından kaynaklanıyor. Bu hastalıklar rutindir, mevsimseldir. Her yaz yaşanan hastalıklardır. Salgın yok artış yok. Bu vakalar her zaman yaşanır. Son bir ay içinde maksimum 40-50 kişi gelmiştir. Özellikle de son günlerde ortaya atılan su zehirlenmesi tamamen uydurmacıdır" dedi. DHA - HABER MERKEZİ