Gaziantep’te 100. Yıl parkı içerisinde bulunan ve FUAR ALANI olarak ayrılan bölgenin de Sarıgüllük Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı ilan edildiği ortaya çıktı. Bakanlar kurulu kararıyla yayınlanan bu kararda, o dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de imzası bulunuyor.

Resmi gazetenin 2012/2822 karar sayılı onayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sonayı yer alıyor. Buna göre, Metro karşısındaki 100. Yıl parkı içerisindeki Fuar alanı olarak yer alan büyük devasa alanın Kentsel dönüşüm alanı ilan ediliyor. Resmi gazetede yayınlanan karar aynen şöyle:

Gaziantep ili, Şehitkamil İlçesinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın Sarıgüllük Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı ilan edilmesi; İçişleri Bakanlığının 30/1/2012 tarihli ve 2971 sayılı yazısı üzerine, 5393 sayılı Belediye Kanununun 73. Maddesine göre, Bakanlar kurulunca 10/2/2912 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Böylece Fatma Şahin’in de bakan iken imza attığı bu uygulama ile, 100. Yıl fuar alanı konut alanı olarak değiştirilmiş bulunuyor. Metro karşısındaki bölgenin konut alanına çevrilmesiyle birlikte 100. Yıl parkının ikinci bir konut alanına çevrilmesi gerçek olacak.

İTİRAZ YAPILMIŞ

Bu arada bazı çevrelerin Fuar alanının konfuta çevrilmesi üzerine itirazda bulunarak mahkemeye başvurduğu öğrenildi.