Gaziantep Organize Besi Bölgesi, bir bayrama daha altyapısız giriyor. 5 yıl önce faaliyete geçen Organize Besi Bölgesinde kesimhanenin dışında kanalizasyon sistemi yok. 270 ahırın bulunduğu Organize Besi Bölgesinde foseptik çukurlarla hijyen ve temizlik sağlanmaya çalışılıyor.

FOSEPTİKLE İDARE EDİLİYOR

Besi bölgesinde faaliyet gösteren üreticiler, Organize Besi Bögesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Toprak'tan besi bölgesindeki altyapı sorununa el atmasını bekliyor. Üreticiler, "Besi bölgesinin kendisine ait bütçesi yok, devlet yardımı alamıyor. 5 bin küçükbaş, 100 tane büyükbaş kesim kapasitesine sahip. Koca besi bölgesinde 1 tane kesimhane ve, bu kesimhane içinde yapılmış kanalizasyon sistemi var. Ahır sahipleri foseptik çukurlarla idare ediyor" dediler.

AHIRLARDA DA KESİM YAPILIYOR

Kurban Bayramı'nda pislik ve kokunun daha da artacağını belirten üreticiler, "Kanalizasyon sistemi olmadığı için normal günlerde bile kokudan geçilmeyen besi bölgesinde Kurban Bayramı'nda pislik ve koku daha da artacaktır. Çünkü bayramda ahırlarda da kesim yapılıyor. Burası bayramda pislikten geçilmez" diye konuştular. Meral KINACILAR