Türkiye hergün şehit vermeye devam ediyor. Bu şehitlerden sonuncusu Gaziantepli Cuma Akıl oldu. Büyük bir rastlantı eseri 31 Ocak'ta Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından polis ekiplerine düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Özel Hareket Polisi Taner Cinpolat ile aynı sokakta yaşayan Cuma Akıl'ın 111 gün sonra şehit düşmesi acıları katladı. Anne Hatice Akıl, ayakta durmakta zorluk çekerken askerlerin yardımı ile yürüdü. Şehidin naaşı, tekbirler eşliğinde Yeşilkent Mezarlığı'na defnedildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, askeri tabura düzenlen havan saldırısında şehit olan sözleşmeli Piyade Onbaşı Cuma Akıl (27) askeri törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Akıl'ın naaşı, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketi Gaziantep'e getirildi. Babasını 5 yıl önce kaybettiği öğrenilen şehit Akıl'ın annesi Hatice Akıl ve kardeşleriyle yakınları burada gözyaşı döktü. Tabutu askerlerin omuzlarında katafalka konulan şehit Cuma Akıl'ın cenaze namazı Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırıldı.

BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit olan Akıl'ın Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları fenalık geçirirken, oğlunun tabutuna sarılan anne Hatice Akıl gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin kardeşi Mustafa Akıl'ın feryadı ise yürek dağladı. Kaplan Kardeşler Camii'ndeKİ cenaze namazına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

TEKBİRLERLE UĞURLANDI

Cenaze namazı sonrasında alınan helalliğin ardından top arabasına konulan şehidin naaşı tekbirlerle uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı askeri törende vatandaşlar, teröre lanet yağdırıp, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Ya Allah Bismillah Allahü Ekber' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. İHA