Çocuklara kültürel ve sanatsal alanlarda hizmet veren Çocuk Sanat Merkezi, müzik enstrümanları ve sanatsal atölyeleriyle çocukların ilgisini çekiyor.

Merkezde düzenlenen tasarım, seramik, resim, mozaik, ebru, el sanatları, oyuncak, çocuk tiyatrosu-drama, yöresel halk oyunları, gitar, keman, piyano, bağlama kurslarından 7-16 yaş grubundaki çocuklar ücretsiz faydalanıyor.Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilen kültür ve sanat faaliyetlerinden geçen yıl nisan ayından bu yana 28 bin 712 çocuk yararlandı.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN SANAT ESERİNE

El sanatları öğretmeni Fatma Nur Gündüz, geri dönüşüm malzemelerini çocuklarla sanatsal eserlere dönüştürdüklerini belirtti.Çocukların kursta çok güzel vakit geçirdiklerini aktaran Gündüz, "Çocuklar burada taşları boyuyorlar. Tuvalet kağıtlarından tablolar yapıyoruz, taş boyama yapıyoruz. Kutulardan vazolar ve kalemlikler de yapıyoruz. Zamanımız çok güzel geçiyor. Mutlu olduklarını görüyoruz. Çok renkli ve güzel günlerimiz oluyor. Çocuklar evlerinden çöpe atılacak materyallerden güzel eserler çıkarıyorlar." şeklinde konuştu. AA