Vermiş olduğu mesajlarla Gaziantepte herkesin dikkatlerini toplayan ve beğenisini kazanan CHP’nin büyükşehir belediye başkan aday adayı B. Cahit Bingöl suskunluğunu bozdu ve herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.

Sanayic i kimliğinin yanısıra, Türkiye Birlik Hareketi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Temsilcisi olan Burhan Cahit Bingöl, ülkemizde çatışma ve gerginliğin giderek yükselmesi, söylemlerin keskinleşmesi ve buna bağlı kutuplaşmanın, Türkiye’yi felakete götüreceği uyarısında bulunarak, sürecin sükunet ve soğukkanlılıkla sürdürülmesini istedi.

ÖNDERLERE VE SİYASİLERE ÇAĞRI

Türkiye Birlik Hareketi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Temsilcisi Burhan Cahit Bingöl seçim öncesi yaşanan olaylara dikkat çekerek tansiyonu sürekli yükselten siyasilere Mevlana’nın ‘İncitmeyin İncittiğiniz Yerden İncinirsiniz’ sözleriyle çağrıda bulundu. Bingöl, "Herkesi birlik ve beraberliğe, kullandığımız dili yumuşatmaya, ayrım yapmadan kucaklamaya davet ediyoruz. Bu sesleniş özellikle halkın önderlerine, siyasileredir” dedi.

SAYGI VE SARILMA SEÇİMİ OLMALI

Son dönemlerde yaşanan olayların Türkiye için çok ciddi sonuçlar doğurmaya yönelik olduğuna dikkat çeken Bingöl, sorunlar, çatışmalar gerginliğin giderek yükselmesi, söylemlerin keskinleşmesi ve buna bağlı kutuplaşmaların tehlikeli olduğunu belirtti. 30 Mart yerel seçimlerinin bir referandum olmadığının altını da çizen Bingöl, “Bu seçim herkesin, Kürt, Türk, Alevi, Laz Çerkez Arap Süryani tüm etnik kimliklerle birlikte sağlam içtenlikle birbirimize saygı ile sarılma seçimi olmalıdır" diye konuştu.

DEVLET GÜCÜNÜ ULUSUN BERABERLİĞİNDEN ALIR

'Milli birlik ve beraberlik, ülkemizin bütün olması, içinde hiçbir bölücü, ayırıcı unsura yer vermemesi demektir' diyen Bingöl şunları söyledi:"Milli birliğin temelinde, hep beraberlik bulunur. Milli birlik ve beraberlik duygusu, millet bilinci etrafında vatandaşları birbirine bağlar. Bu nedenle, milletimizin en büyük güç kaynağı ve varlığının güvencesidir. Milli birlik ve beraberlik, sosyal adalet anlayışı içinde toplumsal dayanışmayı gerçekleştirdiğinden, toplumun çeşitli kesimleri arasında uyumlu bir iş birliği ve iş bölümü oluşturur. Aynı zamanda, ülkede siyasi kültürün de gelişmesi bakımından önemlidir. Devlet, gücünü, ulusun milli birlik ve beraberliğinden alır."

DAVET EDİYORUZ

Aynı milletin bir parçası olduğu inancını taşıyan partiler ve vatandaşların, ülke ve millet çıkarları söz konusu olduğunda ortak hareket ederek her türlü tehlikeye karşı güç birliği oluşturmaları gerektiğini söyleyen Bingöl açıklamasını şöyle bitirdi: "Ülke içinde sağlanan milli birlik ve beraberlik, askeri gücün gelişmesine de büyük katkı sağlar. Bunun en güzel örneği Kurtuluş Savaşımızda verilmiştir. Milli birlik ve beraberlik içinde sosyal, siyasi, askeri ve kültürel yönden gelişen bir milletin, ekonomik ve teknolojik gücüde gelişir. Milletimizin her alanda ilerlemesi ve gelişmesi, milli birlik ve beraberlik ortamında gerçekleşebilir. Atatürk’e göre milli varlığın temeli, milli bilinç ve milli birlikte bulunmaktadır. Kendi milli benliğimize sahip çıkarak çalışmak, Türk milletinin gelişmesini, ilerlemesini ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmasını arzulamak demektir. Milli birlik ve beraberlik, vatanın bölünmez bütünlüğü açısından oldukça önemlidir. Bu bağlamda Tüm sorumluları her kesimi kucaklayacak söylemlere dikkat etmeye, halkı kışkırtmayı bırakmaya, ölümü gösterip sıtmaya mahkum etmemeye, kendi çıkarlarını ülke çıkarlarının üstünde görmemeye. Davet ediyoruz. Zira keskin sirke küpüne zarar verir.” Haber Merkezi