GASKi Genel Müdürlüğü, Milli Egemenlik ile Ordu Caddesi kesişiminde bulunan eskimiş ve su kaçağına neden olan ve görevini yapamayacak hale gelmiş 25 yıllık vanayı değiştirerek, ileride oluşabilecek su kesintilerinin önüne geçti.

ARIZA GİDERİLDİ

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gazetemizin yaptığı "Binevlerde Su Ayıbı" başlıklı haberle ilgili açıklama gönderdi. Sönmezler, "Eski vanayı değiştirmek amacıyla 5.11.2015 tarihinde saat 9.00 ile 24.00 saatleri arasında 15 saat sürecek bir çalışma programlanmıştır. Yapılan çalışma esnasında vana ve hattın eski olması nedeniyle arıza çalışması uzamış ve 6.11.2015 tarihinde saat 16.00'da sona ermiştir. Hem programlanan hem de uzayan çalışma ile ilgili olarak resmi sitemizde ve sosyal medyada durum sürekli olarak paylaşılmıştır. Benzer çalışmalar diğer Su ve Kanalizasyon İdarelerinde de yapılmakta olup, örneğin İSKİ'ye ait 9.11.2015 tarihli web sayfasında 30 saatlik su kesintisi duyurusu bulunmaktadır" dedi.

TANKERLERLE SUYU BİZ GÖNDERDİK

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, 15 saatlik çalışma süresinde mahalleliyi mağdur etmemek için tankerlerle su gönderdiklerini belirterek, "Çalışmalar esnasında vatandaşların mağduriyetinin oluşmaması amacıyla mecburi su kesintisinin yapıldığı bölgelere kurumumuza ait su tankerleri sürekli olarak gönderilmiş ve vatandaşların su ihtiyaçları bu şekilde giderilmiştir. Su tankeri kurumumuza aittir. Üzerinde GASKİ ve Büyükşehir Belediyesi logosu yeralmaktadır. Suyu Binevler Mahalle muhtarı Ali Köse kendi imkanlarıyla dağıtmamıştır. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak amacıyla içmesuyu şebekesi döşemek ve eskiyen hatları yenilemek GASKİ Genel Müdürlüğünün temel görevlerindendir. Görevini yapamaz hale gelmiş şebekenin değiştirilmesi, çalışmalarının kentimize uzun yıllar hizmet sağlayacağı göz önüne alındığında bu tür çalışmaların sonraki yıllarda olabilecek su kesintilerinin önüne geçme amacı taşıdığı unutulmamalıdır" diye konuştu. Haber Merkezi