Ak Parti'de 22 Mayıs’taki kongre öncesi teşkilatlarla temayülün ardından dünde milletvekillerine temayül yapıldı. 316 isme “Başbakan kim olsun?” diye soruldu.

İLK SIRADA ÇIKMAK ŞART DEĞİL

Ancak Ak Parti teşkilatların, milletvekillerinin, belediye başkanlarının görüşlerinin alındığı temayül yoklamalarında ilk sıralarda çıkmak birinci şart değil.

DAVUTOĞLU 3. SIRADA ÇIKMIŞTI

Bundan önceki temayül yoklamasında Binali Yıldırım birinci sırada, Ahmet Davutoğlu ise 3. sırada çıkmıştı. Buna karşılık Genel Başkan Adayı olarak Ahmet Davutoğlu gösterilmişti. Bu temayülde yine ilk sırada Binali Yıldırım'ın çıktığı öğrenilirken, sürpriz olmazsa, Binali Yıldırım'ın kongreye genel başkan adayı olarak girmesi kesin gibi.

5 İSİM GEÇİYOR

Vekillerin yanısıra oylamaya; Parti Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleri de katıldı. Genel Başkan Adaylığı için Binali Yıldırım’ın yanı sıra Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Numan Kurtulmuş ve Mehmet Müezzinoğlu’nun ismi geçiyor. Meral KINACILAR