Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Salford Üniversitesi ve Cardiff Universitesi işbirliğiyle disiplinlerarası dört günlük bir çalıştay düzenlendi.

British Council ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "RetrofitBimResearcher Links Workshop 2016'nın birinci bölümü Workshop'un Gaziantep’te yapılan bölümü Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ), ikinci bölümü ise İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) gerçekleştirildi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, "İnşaat sektöründe mühendisler, mimarlar, yükleniciler ve diğer tüm tarafların işbirliği ile online olarak yenilikçi projeler geliştirebilmelerini sağlayan Building Information Modeling (BIM) sektörün en yenilikçi uygulaması konumunda. Bu sistem sayesinde enerji verimli binalar bilgi işlem teknolojileri desteği ile inşa edilebilecek. HKÜ olarak Türkiye'de henüz yeni başlayan BIM uygulamalarında çözümler üreterek sektöre öncülük etmek istiyoruz" dedi. Çalıştay,Retrofit Bim 2016 Türkiye Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Zeynep Işık ve İngiltere Koordinatörü Dr. Yusuf Arayıcı’nın workshgop bilgilendirme sunumuyla konuşmalarıyla devam etti.

Katılımcılara katılım sertifikalarının verilmesiyle RetrofitBim Workshop 2016 sona erdi. Bülten