PTT birinci liginde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da 2015 – 2016 sezonu ilk yarısında en istikrarlı futbolcusu kaleci Adam Stachowiak oldu.

Mavi – beyazlı takımın, sezonun ilk yarısında yaptığı 17 lig karşılaşmasında 19 farklı futbolcu forma giydi. Bu oyuncular arasında 17 karşılaşmaya da ilk 11’de başlayan Portekizli file bekçisi Adam Stachowiak, bin 561 dakika süre alarak istikrarıyla dikkat çekti.

İlk yarıda 16 maçta ilk 11’de maça başlayan Nikola Raspopovic ise bin 440 dakika ile Stachowiak’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Sırp defans oyuncusunu forma giydiği 16 müsabakada bin 432 dakika sahada kalan orta sahanın dinamosu İshak Çakmak takip etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’da Erkam Reşmen, Serkan Yanık, Alanzinho, Gökhan Sazdağı, Ufuk Budak, Neamje Kojic ve Murat Yıldırım ise bin dakikanın üzerinde süre alan diğer oyuncular olarak ön plana çıktı.

EN AZ BEBETO OYNADI

Sezon başında Macaristan’ın Kecskemeti takımından mavi – beyazlı renklere bağlanan Senegalli forvet, Bara Mamadou Lamine Ndiaye Bebeto, 19 futbolcu içerisinde ligde oynanan maçlarda en az süre alan oyuncu oldu.

Büyük umutlarla transfer edilen genç golcü, sezon başı kampına katıldığı ikinci günde sağ ayak tarak kemiği kırılınca şanssızlık yaşadı. İyileşmesinin ardından 4’üncü hafta da oynanan Altınordu maçına sonradan oyuna giren Bebeto, sadece 6 dakika mavi – beyazlı formayla mücadele edebildi.

9 FUTBOLCU LİGDE YOK

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ‘da ligin ilk yarısında kadroda yer alan 9 futbolcu lig maçlarında forma giyemedi.

Adam Stachowiak’tan kaleyi devralamayan Ahmet Sabri Fener’in yanı sıra gurbetçi futbolculardan Talha Demir, Mert Sinan Pekeşen, Aykut Erdoğan ile alt yapıdan yetişen Fatih Gülmez, Fatih Durna, Emre Keleş, Nevres Demir ve defansta görev yapan Soner Örnek kupa maçlarında görev almalarına rağmen ligde şans bulamadılar.

GOLÜN ADRESİ KOJİC

Mavi – beyazlı temsilcimizde ilk yarı da isminden en çok bahsettiren futbolcular başında Nemanje Kojic geliyor.

Gol yollarında ki bitirici vuruşlarıyla rakiplerin canını yakan Sırp forvet ligin ilk yarısında 15 maçta forma girerken sahada kaldığı bin 289 dakikada 7 gol atarak takım arkadaşlarının önüne geçti.

YILDIZ ADAYI GÖKHAN SAZDAĞI

PTT 1. Lig temsilcimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, sezon başında yaptığı transferde yüzde 80’e yakın isabet tuttururken, Fenerbahçe alt yapısında yetişen Gökhan Sazdağı, en çok yıldızı parlayan futbolcu oldu.

İlk yarıda 16 maçta mavi – beyazlı formayı sırtına geçirerek bin 347 dakika sahada mücadele eden 21 yaşında ki genç yetenek özellikle geçen hafta oynanan Denizlispor ağlarına gönderdiği frikik golleriyle bir çok süper lig takımının dikkatlerini bir anda çekmeyi başardı.

MUHARREM TÜRKOĞLU