İl Sağlık Müdürlüğü'nün İpek Yolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle gerçekleştirdiği "Uygulamalı Muhakkiklik ve Bilirkişi Eğitimi"ni tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İpekyolu Kalkınma Ajansı 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Sağlık Müdürlüğünce hayata geçirilen projeyle 60 kişiye muhakkiklik ve bilirkişi eğitimi verildi. İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazıcı, eğitimini tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde, adalet terazisinden şaşmadan görevin en iyi şekilde yerine getirilmesi gerektiğini belirterek muhakkiklik ve bilirkişiliğin konumu ve aldığı sorumluluk itibariyle önemli olduğunu söyledi.

EKSİKLİK GİDERİLMEYE ÇALIŞILIYOR

"Bizler sağlıkçılar olarak hukuk eğitimi almadığımız için bu tür eğitimlerle var olan eksikliğimizi gidermeye çalışıyoruz" diyen Yazıcı, daha önceden sağlık sisteminde hukuk birimi olmadan davaların kaybedildiğini dile getirerek "Hukuk birimi kurulduktan sonra sağlık dilinin de anlaşılmasıyla bu durum tersine döndü. Sağlık sistemi kendi içerisinde bir hukuk dili geliştirmelidir. İnşallah zaman içerisinde bunu da gerçekleştirmiş oluruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 60 kişiye sertifikaları verildi. AA