Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı bir bayram geçirmeleri için uyarılarda bulundu.

Ramazan süresince günlük yaşam ve yemek düzeninde doğal olarak birtakım değişikliklerin olduğunu belirten Yazı, Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, günlük öğün sayısını azaltmaları ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, bayramda normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girdiklerini dile getirdi. Hastanelerin acil servisleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibinin her zaman olduğu gibi bayramda da vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye devam edeceğini söyledi.

AŞIYI YEMEYİN

Bayram sonrası aşırı yemek yemenin ise bazı sağlık sorunlarına adeta davetiye çıkardığı kaydeden Yazı, “Ramazan ayının bitmesi ile bir ay boyunca alışılmış olan yemek düzeninin dışına çıkılması ve birden çok fazla yemek tüketiminin insan sağlığına zararı kaçınılmazdır. Ayrıca geleneklerimiz gereği bayramda tatlı tüketimi de artmaktadır. Bu deyim özellikle yemek kültürünün ve yelpazesinin geniş olduğu Gaziantep için daha çok önem taşımaktadır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açabilmektedir ”dedi. BÜLTEN