Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun Kasım ayı yönetim kurulu toplantısı Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği ev sahipliğinde Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda MHGF ve PEN-KON Gaziantep Üniversitesi ile üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde işbirliği protokolü imzaladı.

Protokolü MHGF adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Gaziantep Üniversitesi adına Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür ve PEN-KON adına dernek başkanı Mehmet Haskaya imzaladı.

MHGF BAŞKANI ÖZTÜR: İŞ BULAMAMA SIKINTISI

MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, üniversitelerin hayatın vazgeçilmezi ve bilim yuvaları olduğunu kaydederek, “Bilimi sanayiyle buluşturmak gerekiyor. Ülkemizde KOBİ ve aile şirketleri önemli ölçüde katma değer oluşturuyor. Federasyon üyesi firmalarımız ağırlıklı olarak bu yapıda ve bunların birçoğu nitelikli işgücü bulamama noktasında sıkıntı yaşıyor” diye konuştu. Öztürk, “Gaziantep’teki meslektaşlarımızın işletmelerinin kapılarını üniversiteye açmaları, öğrencilerle bir araya gelerek kendi hayat hikayeleri dahil, yaptıkları işleri anlatmaları, pratik ile teorinin bir araya gelmesini sağlamaları, stajından, bitirme tezine kadar birçok alanda ortak çalışmalar yapmaları çok önemli” ifadelerini kullandı.

GÜR: İŞBİRLİKLERİ ÖNEMSİYORUZ

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür ise Gaziantep Üniversitesi’nin gerek sanayi ile işbirliğini, gerekse toplumla bütünleşmesi açısından hem toplumsal duyarlılık projelerini, hem de üretime katkı sağlayacak insan kaynağını sahaya yansıtma açısından ortak işbirliklerini çok önemsediklerini belirtti.

KONUKOĞLU: “SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇIK”

Sektörün duayeni Abdulkadir Konukoğlu da , MHGF Yönetim Kurulu Toplantısı’nın bir bölümüne katılarak deneyimlerini paylaştı. Sektörün Gaziantep’te ve Türkiye’de gündemindeki konulara değinen Konukoğlu, işadamlarına tavsiyelerde bulundu. Sektörün ekonomi için önemine de değinen Konukoğlu, “Türkiye’nin yüzde 20’si tekstilden para kazanıyor. İhracatta da katma değerde bir numarayız. Bu yüzden tekstilin önünü açık görüyorum” diye konuştu.