ÖNEMLİ KONULAR ELE ALINACAK

Biyoloji alanındaki değişimleri takip edebilmek için iki yılda bir düzenlenen, biyoteknoloji, ekoloji, moleküler biyoloji, genetik ve zooloji konularının ele alınacağı 23. Ulusal Biyoloji Kongresi başladı. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde kentin tanıtıldığı filmin gösterildiği kongrede, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı folklor ekibi yöresel oyunları sergiledi.

EN BÜYÜK DİRENİŞ

Kongrenin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanılanların Fransız İhtilalinden sonra halkın gösterdiği en büyük direnişlerden biri olduğunu belirtti. Türkiye'de ismi değişen terör örgütlerinin ortak amaçlarının ülkeyi yaşanmaz hale getirmek olduğuna dikkati çeken Gür, "Yapmamız gereken normal yaşamımıza devam etmek. Eğer biz normal yaşamımıza devam edersek herkes üstüne düşeni yaparsa terör amacına ulaşamayacaktır." dedi.

GELECEĞE UMUTLA BAKIN

Türkiye'nin geçtiği girdaplı dönemde kaybolmadan geleceğe umutla bakılması gerektiğini belirten Gür, bilim insanlarının birbirine muhtaç olduğunu, herkesin işini en güzel ve doğru şekilde yapması gerektiğini ifade etti. 23. Ulusal Biyoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Filiz Özbaş Gerçeker de kongrede, biyoteknoloji, ekoloji, moleküler biyoloji, genetik ve zooloji konularında akademisyenlerin sunumlar gerçekleştireceğini belirterek, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Açılışın ardından Sabancı Üniversitesi Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Çetiner, "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyogüvenlik" konulu sunum yaptı. BÜLTEN

FOTO

****