Bilgisayar kullanmanın gözde kırılma kusurlarına yol açmadığını söyleyen uzmanlar, computer vision sendroma vurgu yaptı, "Bu sendrom daha çok kuru göz bulguları ile uyumlu sorunlara sebep olur” dedi.

Bilgisayar kullanırken göz kırpma reflekslerinin azaldığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış durumda. Bu da özellikle günün ilerleyen saatlerinde gözlerde kızarıklık, sulanma, görmede bulanıklık ve yorgunluk hissine yol açabiliyor. Bilgisayar ekranına bakmanın gözleri bozmadığını söyleyen uzmanlar, computer vision sendromun kuru göz sorunlarına neden olacağını belirtti.

Bilgisayar kullanırken göz sağlığını koruyacak tedbirlere dikkat çeken ve görme keskinliğinin azalmasının, gözlerin bozulduğunun en önemli habercisi olduğunu dile getiren uzmanlar ancak yavaş seyirli görme azalmasının fark edilemeyeceğini belirterek rutin göz kontrolünün önemine vurgu yaptı: “Örneğin katarakt oluşumu bir süreçtir, bir anda oluşmaz ve kişi uzun sürede yavaş yavaş meydana gelen görme azalmasını fark edemeyebilir, özellikle de tek gözdeki problemlerde bu durumun anlaşılması bir hayli güçtür. Bu nedenle rutin kontroller önemlidir.”