Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan, seçilen milletvekilinin kendi bölgesindeki insanlar gibi yaşaması ve düşünmesi gerektiğinin altını çizerek, “ Seçilecek milletvekilleri birçok özelliği bir arada barındırmalı. Milletin vekâletini alacak vekil ahlaklı, kişilikli, dengeli, becerili, bilgili ve liyakat sahibi olmalı” dedi.

7 Haziran seçimleri öncesinde çalışmalarını bütün hızıyla sürdüren Karakan, bölgesindeki seçmenlerle yaptığı ikili görüşmelerde özellikle seçilecek milletvekillerinin Gaziantepli gibi yaşamasının ve düşünmesinin önemine vurgu yaparken “Allah bana doğup büyüdüğüm Gaziantep’in milletvekili olmayı nasip ederse, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında görev yapmaya başladığım andan itibaren bir Gaziantepli nasıl yaşıyorsa, ne düşünüyorsa ben de o şekilde yaşayıp düşünmeye devam edeceğim. Bu Gaziantep’i temsil ederken görevimi en iyi şekilde yapabilmem açısından çok önemli. Ankara’da olduğumda ya da seçim bölgemde, seçmenlerimin mümkün olan en kısa sürede bana düşüncelerini ulaştırabilecekleri bir sistem kuracağız. Bölge insanımızla devamlı istişare içinde olacağız. Bu sayede başarımız artar ve Gaziantep’imize faydalı oluruz”açıklamasını yaptı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan bir milletvekilinin birçok özelliği bir arada bulundurması gerektiğini de belirtirken “Bir milletvekili ahlaklı, kişilikli, dengeli, becerili ve liyakat sahibi olmalı. Tabi ki sadece bu özellikler yeterli değil. Ülke yönetiminde bölgesini temsil ederken bölgesinin, ülkesinin ve hatta dünyanın önemli meselelerini sürekli takip etmeli ve bunlar hakkında bilgi sahibi olmalı. Çalışma performansını arttırabilmek ve zamanını en iyi şekilde değerlendirebilmek için teknolojiyi yakından takip etmeli. İsminin önünde “Gaziantep Milletvekili ” yazacağından özellikle mecliste, Türkiye’nin her yerinde ve gerektiğinde yurt dışı çalışmalarında bölgesini temsil yeteneğinde olmalı” dedi. Bülten