Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Gaziantep baro başkanları ülke gündemindeki ağırlığını koruyan Suriye sorunu, yaşanan çatışmalar, buna bağlı olarak gelişen göç hareketlerini yerinde görmek, yetkililerden bilgi almak için sınırda inceleme yapacak.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Suriye’de yaşanan savaş ve Türkiye’ye yansımaları ile savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin durumunu incelemek üzere Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlurfa Baro Başkanları olarak sınır bölgesine gideceklerini bildirdi.

BİLGİ ALACAKLAR

Mersin Barosu Başkanı Antmen, sınır bölgesine yapacakları inceleme gezisi ve Suriye’deki savaşın Türkiye’ye etkileri konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlurfa Baro Başkanları olarak, Suriye sorunu ve yaşanan çatışmalar, buna bağlı olarak gelişen göç hareketlerini yerinde görmek ve yetkililerden bilgi almak için bölgede inceleme yapacaklarını bildiren Antmen, hiçbir örgütlenmeye verilmeyen görevin, sadece barolara verildiğini belirtti. İHA