İstanbul Aydın Üniversitesi’ne bağlı olan Gaziantep Bil Koleji’ndeki tören İstiklal Marşı ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Dünya İnovasyon Okulu modeli ile 21. Yüzyılın öğrencilerini yetiştiren Bil Koleji’ndeki törende yapılan konuşmalarda, 15 Temmuz darbe girişimi, demokrasi ve eğitimin önemi gibi konular ön plana çıktı. Törene katılanlar şehitler için dua okudu.

CUMHURİYET İLELEBET YAŞAYACAK

Gaziantep Bil Koleji Müdürü Ebru Kılınçoğlu, törende yaptığı konuşmada, düşünen, sorgulayan, vatan ve millet sevgisi ile dolu, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş gençler yetiştirmek istediklerini söyledi. Kılınçoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri de kısaca hatırlattıktan sonra, “Türk milleti darbe girişimini püskürterek demokrasiye sahip çıkmış, dünyaya örnek olmuştur. Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyetini bölemeyecektir. Cumhuriyetimiz, ilelebet yaşayacaktır” dedi.

DR. AYDIN, ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Tören sırasında öğrenciler “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temasına uygun şiirler okudu, konuşmalar yaptı. Daha sonra Bil Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, sosyal medya üzerinden canlı olarak öğrencilere seslendi. Dr. Aydın, Bil Okulları olarak araştıran, sorgulayan, analitik düşünen, milli ve manevi değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek için çalıştıklarını ifade etti. HABER MERKEZİ