MİT'in, Gaziantep dahil 6 il için canlı bomba uyarısında bulunmasının ardından güvenlik üst düzeye çıkarıldı. Valilik, Köprübaşı Hudut Karakolu ile Karkamış İlçesi arasında kalan bölge ve Karkamış İlçesi ile Türkyurdu Hudut Karakolu arasında kalan bölgeleri Özel Güvenlik Bölgesi ilan etti.

GÜLVEREN: 24 SAAT GÖREV BAŞINDAYIZ

Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, canlı bomba tehlikesine karşın her türlü önlemi aldıklarını belirtti. Gülveren, dikkatli ve duyarlı olduklarını belirterek, "24 saat görev başındayız" dedi. Bu sürecin kazasız belasız atlatılması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Gülveren, "İnşallah bu süreci kazasız belasız atlatacağız. Bu günler de geçecek. Biz tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, son günlerde, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince; Köprübaşı Hudut Karakolu ile Karkamış İlçesi arasında kalan bölge ve Karkamış İlçesi ile Türkyurdu Hudut Karakolu arasında kalan bölgelerde, 30 Temmuz 2015 günü saat 14.00’ten başlayıp 08 Ağustos 2015 günü saat 14.00’te bitecek şekilde (10) gün süre ile Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verildiği açıklandı. Buna göre, 30 Temmuz 2015-08 Ağustos 2015 tarihlerinde Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacak.

91 KİŞİLİK LİSTE DAĞITILDI

MİT, YPG’nin yanında savaşan sol örgüt mensuplarının kaçak yollardan Türkiye’ye sızıp Suriye sınırında görev yapan asker ve polislere karşı intihar saldırısı gibi kanlı eylemler düzenleme olasılığının bulunduğunu rapor etti. Kimlik bilgileri ve fotoğrafları belirlenen 91 kişilik liste; Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır ve Mardin illerindeki güvenlik güçlerine dağıtıldı. Meral KINACILAR