Ruhsal bunalıma giren bir kişi, bıçakla evine gittiği eniştesi ve çocuklarını rehin aldı. Evin terasında etrafa tehdit ve küfürler yağdırdığı ileri sürülen şahıs, polisler tarafından ikna edildi.

Edinilen bilgiye göre, Halil Ç isimli şahıs, girdiği ruhsal bunalım sonucu elindeki bıçakla Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Karacaoğlan Mahallesi 89. nolu sokakta oturan Mehmet Bilgiç'in evine giderek, tartışmaya başladı. Eniştesi, çocukları ve torunları ile birlikte toplam 10 kişinin bulunduğu evin kapılarını kapatan Halil Ç.'nin evdekilerden para isteyip, tehditler savurduğu ileri sürüldü. Evin kapılarını kilitleyen Halil Ç. kimsenin evden dışarı çıkmamasını istedi. Evin balkonuna çıkan şahıs, balkondaki çiçek saksılarını aşağıya savurdu.

KADIN FENALIK GEÇİRDİ

Yakınlarının rehin alındığını öğrenen bir kadın ise olay yerinde fenalık geçirdi. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polislerin uzun uğraşları sonucunda Halil Ç, ikna edilerek, aşağıya indirildi. Şahsın ikna edilmesi ile bir süre evde rehin kalan enişte Mehmet Bilgiç, 6 çocuğu ve 3 torunu ile birlikte rehin kaldığı evden dışarı çıkabildi. Halil Ç. ise olayın ardından ambulansa bindirilerek Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

KORKU DOLU ANLAR

Olayın ardından yaşadıklarını anlatan Mehmet Bilgiç, "Çocuklarımı bıçakla tehdit etti. Bana bıçağı savurdu, ben hamle yapıp kurtuldum. Çocuklarım, torunum ve kiracılar vardı evde. 3 katlı evin tamamını rehin aldı. Psikolojik, sinirsel sorunları var" dedi. Öte yandan şahsın, sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenildi İHA