Kurban Bayramı öncesinde en fazla mesai yapan zanaatkarların başında gelen bıçak bileyicileri, bir taraftan yeni bıçakları satmak üzere raflara yerleştirirken diğer yandan da vatandaşların eski bıçaklarını bayrama hazırlıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tarihi Gaziantep Kalesi çevresinde faaliyet gösteren bıçak üretim atölyelerinde hareketli günler yaşanıyor. Bıçak ustaları, artan siparişleri yetiştirmek için hafta sonları dahil yoğun mesai harcıyor.

Ucuz ve kalitesiz bıçaklarla yapılan kesimlerde kurbana eziyet edilebileceği uyarısında bulunan bileyiciler, vatandaşların kazalara karşı da dikkatli olmalarını istedi. Gaziantepli bıçak ustalarından Cevdet Gözbulut, iki hafta önce başladıkları "Kurban Bayramı mesaisine" devam ettiklerini söyledi.

DİNLENMEDEN ÇALIŞIYORLAR

Vatandaşların talebini karşılamak için haftanın 7 günü dinlenmeden çalıştıklarını belirten Gözbulut, "Kurbanlıklara eziyet etmemek için bıçakların kaliteli ve keskin olması gerekiyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın, bayram öncesi elindeki eski bıçaklarını bileyletmeleri veya yeni bıçak almaları lazım" dedi. AA