CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Av. Selim Karahan, İç Güvenlik Yasasındaki değişikliklerin günlük hayatımızda neleri değiştireceği konusunda bilgi verdi.

Bu yasayla genç kızların kendilerini savunmak için koydukları biber gazından dolayı hapse girebileceklerini yine soğuktan korunmak için bulundurulan atkı, şalın doğru kullanılmaması halinde tehlikeli hale geleceğini belirten Selim Karahan, insanların rahatça dinlenebileceklerinin de önünün açılacağını söyledi.

BİBER GAZINDAN DOLAYI HAPSE GİREBİLİRSİNİZ

Karahan, "Sevgili babalar, kızlarınızın çantalarına kendilerini savunabilsin diye koyduğunuz biber gazları o çantalarda bulunduğu takdirde kızlarınız hapse girebilecekler, ancak kızlarınızı taciz eden, tecavüz edenlere iyi hal, pişmanlık gibi indirimler devam edecek! Sevgili anneler, çocuklarınız soğuktan üşümesin diye boyunlarınıza sardığınız atkı, şal vs eşyalar ile rüzgâr eserde çocuklarınız ağızlarını kapatırsa, hapse girebilirler, gözaltına alınabilirler ancak üzülmeyin bu eşyaların aksesuar olarak kullanılması hala mümkün! Sevgili gençler, maazallah gençliğinizin ateşine kapılır da muhafazakâr Türk gencine yakışmayan herhangi bir harekette bulunursanız, 48 saat için gözaltına alınabilirsiniz, arabanız, eviniz yazılı izin olmadan aranabilirsiniz. Ancak üzülmeyin gençsiniz atlatırsınız nasıl olsa! Sevgili kıskanç sevgililer, esas müjde bu yasa tasarısı ile size geliyor, sevgilinizi artık polis bir arkadaşınız, akrabanız varsa mahkeme kararı olmadan dinleyebileceksiniz!" diye konuştu. Haber Merkezi