Beykent’te pazaryeri, taziye evi ve ticaret ünitelerinin aynı noktada yer alacağı kompleksin kısa sürede tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulması hedefleniyor.

Şehitkamil Belediyesi tarafından Beykent bölgesine yapılan yatırımlar aralıksız sürüyor. Beykent genelinde kapsamlı bir asfaltlama çalışması başlatarak nitelikli yollar yapan Şehitkamil Belediyesi, şimdilerde çok önemli bir yatırım daha bölgeye kazandırmak adına çalışıyor. Vatandaşın birçok ihtiyacına hitap edecek kompleksin önümüzdeki günlerde hizmete sunulması amaçlanıyor.

TAZİYE EVİ DE OLACAK

Yapılan komplekse ilişkin bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Toplam 4 bin 100 metrekare inşaat alanının 2 bin 900 metrekaresi pazaryeri alanı olacak. Pazaryerinin altına da pide fırını, 3 adet dükkan ve bay-bayan taziye evi de yapılacak" dedi.

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ihtiyacın karşılanması adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi: "Beykent bölgesinde nüfus yoğunluğunun artmasıyla birlikte sosyal donatıların da ihtiyacı hasıl oldu. Bu noktada vatandaşımızdan gelen talep doğrultusunda pazaryeri ihtiyacı söz konusuydu. Tabi şimdilik acil ihtiyacı görmek adına boş ve kullanılmayan bir alan üzerinde açık bir pazaryeri kurulmuş durumda. Ancak son çıkan yönetmelik çerçevesinde açık pazaryerleri kanunen kullanılamaz oldu. Biz de burada yapılan çalışmalar neticesinde bir pazaryerinin yapımına başladık. Yaptığımız yer sadece pazaryeri değil. Pazaryerinin altında vatandaşımızın ihtiyacını karşılayabileceği bir pide fırını, 3 dükkanın yanı sıra 2 adet bay-bayan taziye evini de yapıyoruz. Çalışmalarımız şu anda inşaat safhasındadır. Çelik çatı çalışmalarımız da başladı. İnşallah birkaç ay içerisinde bu noktada özellikle Beykent 1 ve 2’nin arasındaki noktadaki yoğunluğun birçok ihtiyacını karşılayacağız. Diğer yandan Beykent 2 noktasında taziye evimizi yaparak milletimizin hizmetine sunmuştuk. Beykent bölgesinde oturan vatandaşlarımız haklı olarak daha fazla ticari mekan talep ediyor. Ancak geçmiş dönemde yapılan planlamalar dolayısıyla belediyeye ait bir mülk olmadığı için şartları zorlayarak ancak bu noktaya getirebildik. En kısa sürede yaptığımız pazaryeri, taziye evi ve dükkanlar hizmete girdikten sonra yeni arayışlar içerisinde olacağız. Çünkü Beykent çok geniş bir bölge. Bu bölgenin tüm ihtiyaçlarını gidermek adına ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz."