Geniş güvenlik önlemleri altında, Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sanık ve avukatların yoğunluğu nedeniyle 250 kişilik konferans salonunda yapıldı. 19 Eylül'de görülen birinci duruşmada Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS)'nden sağlıklı ifade alınamaması nedeniyle tutuklu sanıkların duruşma salonuna getirilmesine karar verilmişti. Tutuklu sanıklar Mehmet Ş.E., Enes Ç., Suriyeli Abdurrahman A., Fadile C., Ali Ç., Mehmet Ç., Ahmet K., Hacı P., Hasan U., Mehmet K. ve Yunus S., jandarma eşliğinde avukatları ile birlikte duruşma salonunda hazır bulundu. 187 müştekiden 10 müşteki de duruşmaya katıldı.

Eşim esrarkeşti, beni aldatırdı

Davanın ikinci celsesinde öğleden önceki oturumda DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan yargılanan, DEAŞ silahlı terör örgütünün Gaziantep hücre evi sorumlusu olan ve güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen Mehmet K.C.'nin eşi tutuklu sanık Fadile C., savunmasında "Eşim Mehmet K.C.'nin DEAŞ ile bağlantısının olup olmadığını bilmiyorum. Eşim çuval işi ile uğraşıyordu. Eşim çok kıskançtı, geçinemezdik, sürekli döver, beni aldatırdı, esrarkeşti ve ailemle görüşmeme izin vermezdi. Bana başka bir evinin ve karısının olduğunu söylemişti. Gazikent'te bir evi daha vardı. Orada bu kadın ile birlikte yaşıyordu. Evdeyken cep telefonunu sürekli kapalı tutardı. Bilgisayarı da iş yerinde kullanırdı. Buradaki hiçbir sanığı tanımıyorum" ifadelerini kullandı.

Eşim balkona çıktığında vuruldu, banyoya kaçtı

16 Ekim'de patlamanın olduğu gün saat 14.00 gibi televizyondan Gaziantep'teki patlamayı gördüğünü, çok üzüldüğünü söyleyen Fadile C. "Eşim Mehmet K.C. bu sırada balkona çıktı. O esnada silah sesi geldi. Eşim balkondan içeri girip, 'vuruldum' dedi. Kolundan kan geliyordu. Dışarıdan bir cisim atıldı, odanın duvarı yıkıldı. Eşim banyoya girdi, bizi de yanında götürdü. Bu esnada kolunu sarıyordu. Daha sonra bir şey daha atıldı ve banyonun tavanı üzerimize çöktü, yaralandık. Güvenlik güçleri içeri girdi, eşin nerede diye sordu. O esnada eşim 'buradayım, yaralıyım, ben bir şey yapmadım' dedi. Çocuklar korkudan eteklerimi tutuyordu. Eşimi öldürdüler" diye konuştu.

Patlamadan sonra başıma siyah çuval geçirilip kaçırıldım

DEAŞ silahlı terör örgütünün Gaziantep hücre evi sorumlusu olan Mehmet K.C.'ye bağlı olarak çalıştığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Mehmet Ç. de savunmasında terör örgütü ile ilişkisi bulunmadığını iddia etti ve tahliyesini talep etti. İHA