Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) 2016 – 20074 öğrenim döneminde eğitim görecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla yetenek sınavları başladı.

Parmak izi alınarak elektronik ortamda yapılan yetenek sınavında en kısa sürede sonuçlar elde edilerek öğrenciler durumlarını anında öğrendiler.

Gaziantep Üniversitesi kapalı spor salonunda yapılan yetenek sınavının ilk gününde öğrenciler voleybol branşında ter döktüler.

TORPİL YOK ŞEFFAFLIK VAR

Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okuluna giriş için özel yetenek sınavının tamamen elektronik cihazlarla hazırlanışı, yapılışı ve uygulanışının elektronik cihazlarla yapıldığını aktaran BESYO müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer, “Parmak izi tanıma sistemiyle öğrenci parmağını okutup daha sonra bütün bilgileri ekranda gözüke bilmekte. Aynı zamanda kayıtlı şekilde çıktı şeklinde öğrenciye verebiliyoruz. Sistemin en önemli özelliği sporcu seçiyoruz, tamamen branşa özgü elemeler yapıyoruz her branş kendi alanında elemeye katılıyor. Sportif anlamda bize en iyi sporcular gelir bizde onları almaya çalışıyoruz. En önemlisi bu, diğer bir özellikte Türkiye’nin hemen hemen en adil sınavını yapıyoruz diyebiliriz, kesinlikle hiç kimsenin kimseye hakkı geçmiyor, tamamen objektif, ekranda ve dışarda sınava giren girmeyen aileler hepsi bu sınavı izleyebiliyor ve bütün verileri bir çıktı çeklinde öğrenciye veriyoruz” şeklinde konuştu.

BARAJ YÜKSELDİ

Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu (BESYO)’nun önümüzde ki dönem baraj puanı yükseltildi. Geçen yıllarda 180 puan alan öğrenciler yetenek sınavından geçtikten sonra kayıtlarını yaptırabiliyorlardı. Bu sene ise 220 puan alan öğrenciler yetenek sınavına tabi olabiliyorlar.

BESYO müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer, baraj puanının yükselmesine rağmen geçen seneye oranla katılımın yüzde 20 oranında arttığını söyledi.

MUHARREM TÜRKOĞLU