Özel Düztepe Yaşam Hastanesi’nde Diyetisyenlik yapmakta olan Raife Bayel, Ramazan ayında insanların beslenme alışkanlıklarının değiştiğini ve bu nedenle bayramda beslenmeye daha fazla önem gösterilmesi uyarısında bulundu.

Bayrama girilmesiyle birlikte fazla yemek tüketilmesinden kaçınılması gerektiğini aktaran Bayel, “Ramazan ayında gün içerisinde iki öğün yemek yiyorduk. Metabolizma hızımız olabildiğince yavaşlamıştı çünkü sık ve düzenli aralıklarla tüketim yapamıyorduk. Hareketimiz ve sıvı alımımız kısıtlanmıştı. Bayramla birlikte bizi bir şenlik bekliyor. Şerbetli tatlıların yer aldığı, yoğun şekerli tatlıların yer aldığı, çikolataların beklediği bir şeker bayramı bizi bekliyor. Tüketim konusunda az ve temkinli bir şekilde tüketmekte fayda var” dedi.

DİYABET HASTALARINA UYARI

Diyabet hastalarına da uyarılarda bulunan Bayel, şekerli tatlılar konusunda temkinli davranılması gerektiğini kaydederek, “Beslenme alışkınlıklarımızın değiştiği bu süreç içerisinde doygunluk hissi belirli bir seviyeye ulaşmış bir şekilde. Ramazan ayında daha doyumsuz olduk. Bayram ile birlikte bir şenlik yapılacak. Daha çok, tatlıya, çikolataya ve ikramlara yer verilecek. Kendimize nasıl hakim olmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Özellikle diyabet, koroner, kalp hastalıkları, hipertansiyon hastalarının iki kat daha temkinli olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu. İHA