Gaziantepspor golcü futbolcusu Cenk Tosun'u sezon sonuna Beşiktaş'a verdi.

Beşiktaş, daha önce anlaşmaya vardığı Cenk Tosun'un transferinde mutlu sona ulaştı.

Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Mehmet Kızıl, Fenerbahçe'nin, Emmanuel Emenike ve Pierre Webo'nun sakatlığı sonrası talip olduğu iddia edilen Cenk Tosun için Beşiktaş ile anlaştıklarını ve golcü futbolcunun önümüzdeki sezondan itibaren siyah-beyazlı formayı giyeceğini açıkladı.

ÖZEN'DE AÇIKLADI

Aynı dakikalarda bir televizyon programında olan Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, Cenk Tosun transferi hakkında "Teknik direktör Bilic, Cenk Tosun'u istiyor. Önümüzdeki sezon için olabilir" açıklamasını yaptı.

MEHMET KIZIL TWİTTER'DAN DUYURDU ANCAK GERİ SİLDİ

Cenk Tosun, Mehmet Kızıl'ın twitter hesabı üzerinden paylaştığı "Gaziantepspor'la Beşiktaş sezon sonu için el sıkıştı Beşiktaş kendine yakışanı yaptı Cenk sezon sonu Beşiktaş'ta olacak" mesajını reetweet etti.

Başarılı oyuncu ayrıca, takipçilerinin "Hayırlı olsun" şeklindeki dileklerini "Allah utandırmasın, hakkımda hayırlısı" şeklinde cevapladı. Ancak Mehmet Kızıl daha sonra Cenk Tosun ile ilgili yazdığı tweet'i sildi.

AHMET KAVALCI YALANLADI

Gaziantepsor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın kardeşi Mehmet Kızıl'ın sosyal medya aracılığıyla duyurduğu, "Cenk Tosun sezon sonu için Beşiktaş ile anlaştı" haberine siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyesi Ahmet Kavalcı'dan yanıt geldi. Beşiktaş Kulübü Futbol A Takımından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cenk için Beşiktaş Kulübü Transfer Komitesi’nin Gaziantepspor ile herhangi bir görüşme yapmadığını öne sürdü. Kavalcı, "Kapanmak üzere olan ara transfer döneminde ya da sezon sonu için Gaziantepsorlu Cenk Tosun’u transfer etmek adına herhangi bir tasarrufumuz bulunmamaktadır. Oyuncu için şu an hiç bir çalışma yapmadık" ifadelerini kullandı.

PEKTEMEK'İ VERMEDİLER

Sezon sonu için anlaşmaya varılan Cenk Tosun'u 2. devre renklerine katmak için harekete geçen Beşiktaşlı yöneticilerin Gaziantepspor kulübüne İbrahim Toraman ve Gökhan Süzen'i teklif ettiği, kırmızı siyahlı kulübün ise Mustafa Pektemek'i istediği öğrenildi.

KİRALIK TEKLİFİ KABUL EDİLMEDİ

Beşiktaşlı yöneticilerin, bu teklife yanaşmadıkları ve Mustafa'yı ancak kiralık verebileceklerini seyledikleri ortaya çıktı. Gaziantepspor başkanı İbrahim Kızıl'ın görüşme sonunda "Paraya ihtiyacımız var, 1.5 milyon euro verin bu transferi sonlandıralım" diye konuştuğü ifade edildi

BİLİC ÇOK ISRAR ETTİ

Yöneticilerle görüşen teknik direktör Slaven Bilic'in, "Gaziantepspor'un bütün maçlarını analiz ettim. Cenk gerçekten çok iyi bir futbolcu. Potansiyeli çok yüksek. Bize büyük katkılar sağlayacak.Hemen almalıyız" raporu verdiği belirtildi.