Gaziantep İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği 2015 yılı 2. Mali kongresi yapıldı. Kongrede konuşan Gaziantep Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, et fiyatlarının yükselmesinin limitleri zorladığını belirterek, sorunlara çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Teymur Otel'de yapılan kongrede konuşan Gaziantep Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, et fiyatlarının limitleri zorladığını belirterek, "Gaziantep et birliği üreticisinin, ihtiyaç duyduğu ithal ham besi materyallerini getirip, dağıtacağız. Bu proje 1 ay içerisinde gerçekleşecek''dedi.

BESİCİLİK İLE İLGİLİ ÇOK BÜYÜK SORUNLAR VAR

Gündem maddelerinin okunup, oy birliği ile kabul edildiği toplantıda konuşan Çetiner, '"Et fiyatlarının yükselmesi limitleri zorluyor. Etin kilosu 50 lira da olsa, yine üretici zarar edecektir. Bugün besicilikte çok büyük sorunlar var. Besici üretim yapamıyor, vatandaş et alamıyor. Bu sorunların net bir şekile dile getirilip, çözülmesi lazım''dedi.

HER TÜRLÜ HAYVANLARIN İTHAL EDİLİP, SATIŞA SUNULMASINI ,SİZLERİN DE DESTEĞİ İLE İSTİYORUZ

Çetiner konuşmasına devam ederek, ''Besici olarak çalışmalarak yaparak, dişi hayvan kesimini önleyebilirz. Pazar ateşini söndürebiliriz. Biz de et fiyatlarının yükselmesini istemiyoruz.Her türlü hayvanların getirilip, organize edilip,satışa sunulmasını, sizlerin de desteği ile istiyoruz. Yurt dışında yetiştirilen hayvanlar, dünya kalitesi açısınıdan 1.sınıf. Ama Türkiye'de yetiştirilen hayvanların, Avrupa'daki kalitesi 3.sınıf olarak gözüküyor.''diye konuştu.

TÜRKİYE'DE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞI DESTEKLENMELİ

'Türkiye'de küçükbaş koyun besisi geliştirilmeli ve desteklenmeli' diyen Çetiner'' Biz küçük köylümüzünde söz sahibi olmasını istiyoruz. Üretici arkadaşlara sesleniyorum,siz ihtiyacınız olan krediyi Ziraat Bankasından isteyin başvurun ,biz o krediyi size çıkartmaya çalışacağız.''ifadelerini kullandı. Okan YILMAZ