Bu sene 50’nci kez düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nın (ITB) ikinci gününde Gaziantep’in UNESCO ile taçlandırdığı yemekleri adeta damga vurdu. 190 ülkeden katılımcının boy gösterdiği ve binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen fuarda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da bir basın toplantısı yaptı. Toplantı sonrası Gaziantep mutfağından hazırlanan yemek ve tatlılardan oluşan bir sunum yapıldı.

KONUKLARA İKRAM

Toplantıya Türkiye Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Gaziantep heyetini temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberinlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası basın kuruluşları da katıldı. Fuarda; Gaziantep’in kültür, turizm, tarih ve unutulmaz lezzetlerin tanıtımı yapılırken, konuklar Gaziantep yemeklerinden tatma fırsatı da buldu.

ALMAN TURİST AZALMAZ

Ünal, toplantıda özetle şunları söyledi: “İstanbul’da patlayan bomba, dünyanın herhangi bir yerinde de patlayabilirdi. Aldığımız sıkı güvenlik önlemleriyle bu konudaki bütün kaygıları silmiş durumdayız. Turizm bölgelerinde güvenlik hassasiyetini 2-3 kata çıkarıyoruz. Biz Almanya’dan gelecek ziyaretçilerimizde düşüş beklemiyoruz” dedi. BÜLTEN