Kaçak çalışan berberlerin listesini tek tek dolaşarak çıkardıklarını belirten Darıcı, "Listeyi Sayın Valimize ulaştıracağız. Yetkililerde kaçak ve kayıtsız işyerlerini görünce şok yaşayacak. Suriyelilerin kırsal kesimde açtığı salonlarda aynı işyerinde uyuşturucu, nargile ve enerji içeceklerini tükettiklerini görecekler ve elleriyle koymuş gibi bulacaklar. Biz göreve hazırız" dedi.

KANAYAN YARAMIZDI

Vali Davut Gül'ün kanayan yaraya parmak bastığını belirten Darıcı, "Göçmenlerimiz olsun, Türk kaçakçılarımız olsun bizler bu konuda aylardır çalışıyoruz. Özellikle Suriyeli olan kaçak çalışan çok sayıda esnaf var. Bunların açtığı yerler bakımsızlıktan pislikten girilecek yerler değil. Biz bunların kapı numarasına kadar bildirim yaptık. Ancak bir şey olmadı. Şimdi Valimiz bu konuda yüreğimize su serpti. Biz de oda olarak elimizdeki listeyi vali beye sunacağız" diye konuştu.

ALT YAPISI HAZIR

Gaziantep'te 96 tane Şahinbey'de, 56 tane de Şehitkamil'de Suriyeliler açtığı işyeri olduğunu belirten darıcı. "Şahinbey'de 26 tane kayıtlı Suriyeli berber var. Geri kalanlar ise ruhsat bile alabilecek durumda değiller. Şehitkamil'de ise kayıtlı 9 tane. Bu Suriyeliler bodrumlarda berber dükkanı açtılar. Bir tarafta yatıyorlar, bir tarafta tuvalet var, bir tarafta traş ediyorlar.Hiç kimsenin aç kalmasını istemiyoruz. Ama onlarda bizim esnaf nasıl kanun çerçevesinde ustalık belgesi, kalfalık belgesi, maliye ve oda kaydı ile çalışıyorsa öyle çalışsınlar. Parkta sağın solun önüne çıkıpta para gaspetmelerini istemiyorum. Aç kalmasınlar başüstüne ama bütün kanunlar Türklerimize varken Suriyelilere niye yok?” diye sordu.

GÖREV RESMİ KURUMLARDA

Denetim yetkisinin belediyeler ve esnaf odalar birliği disiplin kurulunda olduğunu dile getiren Darıcı, “Ben dükkanları kapatsınlar demiyorum ama kayıtlarını yaptırsınlar, evraklarını yaptırsınlar. 3 liraya 5 liraya mahalle arasında traş etmesinler. Ayak altına düştük. Suriyeliler gelmeden önce Türkiye’de Gaziantep berberler odası açma kapama saatleri, pazar günü kapatma ile bir taneydi. Bunlarla başedemiyoruz, kırsal kesimlerden hep şikayetler alıyoruz. Bunlar kırsalda gece geç saatlere kadar çalışıyorlar. Kapı numaralarına kadar daha evvel bildirdim. Esnafımın hakkını savunmak için ben bu görevi yapmak zorundayım" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT