Yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde ikinci etap kampını Düzce Topuk Yaylasında sürdüren PTT 1. Lig temsilcimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kaptanı Erdal Güneş farklı duygular içerisinde.Son günlerde ülkemizde yaşanan kaos nedeniyle morallerinin oldukça bozulduğunu belirten Güneş, bu karmaşanın bir an önce sona ermesini temenni ediyor.Bu sezon daha akılcı ve hedefe koşabilecek bir takım oluşturulduğunu açıklayan kaptan, takım olma yolunda hızla ilerlediklerini belirtti.Gaziantepli futbol severlerin geçmişte büyük başarılar tattığını bu nedenle takımlarından daha büyük hedefler koymasını istediğin açık dille ifade eden Güneş, bu isteklere cevap verildiği takdirde tribünlerin yeniden dolacağını söyledi.

KAOSTAN ÇIKMALIYIZ

Ülkemizin içinde bulunduğu kaos ortamından bir an önce kurtulmasını temenni eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kaptanı Erdal Güneş, “Kamptayken aldığımız haberler hem moral ve motivasyonumuzu hem de çalışma isteğimizi gerçekten düşürüyor. Bu nedenle bir an önce eski günlerimize yeniden döneriz diye düşünüyorum.

Bu sene daha farklı bir takım yapısıyla başladık, aramıza hedefi olan ve kendisini ligde kanıtlamış oyuncu arkadaşlarımız katıldı. İyi bir ortam yakaladığımızı düşünüyorum çünkü yaş ortalaması genç olan bir takımız. Afyon’da ki kampta daha çok kondisyon antrenmanları yaptık, ikinci etapta daha çok taktiksel şeklinde kampımız geçiyor. Şu an her şey pozitif geçiyor, yeni gelen arkadaşlarımızın uyum sürecini çok çabuk atlattığını görüyoruz. İnşallah güzel gidişatımızı devam ettirip lige iyi başlayacağımızı umut ediyorum” dedi.

STRATEJİK HATA YAPILDI

Geçen sezon elde edilen sonuçların ardından herkesin ortak fikrinin istenilen başarıyı yakalayamamak olduğunu ifade eden Güneş, “Çünkü ciddi bütçelerle lige başlamıştık ama maalesef orada stratejik hata yapıldı. Bir anda kabuk değişikliğine gidilmeye çalışıldı ne yazık ki bu da gerçekleşmedi. Neticesinde iyi sonuçlar alamadık, belirli zamanlarda çıkışlar yakaladık o da uzun soluklu olmadığı için istediğimiz yerde ligi bitiremedik. Bu sezon daha akılcı, daha hedefe yönelik ve hedefi olan futbolcularla yola başladık. Bence hem kulüp yapısına hem de bu lig için daha uygun takım olacağını düşünüyorum. Bizde hedefsizlik olmaz, aramıza katılan arkadaşlarımız ligde kendilerini ispatlamış ve ileriye dönük olan arkadaşlarımız. Bildiğim kadarıyla aramıza birkaç arkadaş daha katılacak onların da takviyesiyle daha da iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum” dedi.

SÜPER LİGİ DÜŞÜNÜYORUZ

Büyükşehir Belediyespor’un yıllardır yetiştirmeci kulüp olarak bu ligde görev aldığına değinen Güneş, “Tabi kenti süper ligde temsil eden Gaziantepspor var ama bizde kendi ligimizde yarışmacı takım olma yönünde ilerliyoruz, kendi taraftarımızı çekmeye çalışıyoruz. Tabi bizim hiçbir zaman Gaziantepspor ile boy ölçüşme gibi bir iddiamız ve hedefimiz olmadı ama bizde bu ligde üst taraflarda oynayıp yeri geldiği zaman da üst lige çıkıp kentin süper ligde ki iki takımından birisi olmayı düşünüyoruz ”dedi.

TARAFTAR SIKINTISI VAR

Gaziantep şehrinin taraftar sıkıntısı olduğunu açıklayan Güneş, “Ne yazık ki böyle bir durum var ve hatta göz ardı edilemeyecek kadar bir gerçek ama bundan 8 – 9 yıl önce Kamil Ocak stadyumunda full taraftarlar önünde maçlar oynanıyordu. Artık bu taraftar belli bir başarıyı gördü ve artık daha da üstünü istiyor. Ben Gaziantep şehrinin süper ligde iki takımı rahatlıkla kaldırabileceği düşüncesindeyim, çünkü bu şehirde gerçek anlamda bu potansiyel mevcut. Ekonomik olarak taraftar potansiyelinin olduğunu düşünüyorum ama taraftarlarımız da hem Gaziantepspor’dan hem de Büyükşehir Belediyespor’dan başarı istiyor. Biraz daha farklı başarılar istiyor çünkü taraftarlarımız geçmişinde çok daha büyük başarılar yaşadı” dedi.

SORUMLULUĞUMUN FARKINDAYIM

Büyükşehir Belediyespor’da ki sorumluluğunun farkında olduğunu kaydeden deneyimli futbolcu, “Bir takımın sorumluluğunu taşımak sadece kaptanlıkla alakalı bir durum değildir. Ben 15 yıl önce de bu kulübün formasını giymiştim ve son iki sezondur tekrar giyiyorum inşallah daha da giymek nasip olur. Benim için farklı bir duygu, kendi memleketim, yetiştiğim ve alt yapısından oynadığım kulüp. Bu nedenle benim sorumluluğum arkadaşlarımdan biraz daha farklı oluyor. Tabi ki bu benim için büyük bir onur ve şereftir bu kulübün ve camianın kaptanlığını yapmak. Benim için büyük bir mutluluktur” dedi.

İHTİYACIMIZ VAR

Geçen sezondan daha farklı bir kimlikle sahaya çıkacaklarını açıklayan kaptan Güneş, “Hedefi olan, daha çok koşan ve mücadele eden bir takım hüviyetinde sahaya çıkacağız. Taraftarlarımız futbol zevki ve mücadele gücü yüksek bir takım izleyecek. Bu yüzden sezon başında iyi sonuçlar alırsak taraftarlarımız da bizlerin iyi yolda olduğumuzu anlayıp bizi desteklemeye geleceklerdir. Çünkü taraftarlarımıza ihtiyacımız var” açıklamalarında bulundu.

HABER ROPÖRTAJ: MUHARREM TÜRKOĞLU