KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu üst yönetiminin Gaziantep'te KOBİ’lerle buluştuğu toplantıya davet edilmeyen Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, "Beni bu toplantıya niye davet etmediler bilmiyorum. Eyüp Bey'e daha sormadım, soracağım. Biz bu memleketin sanayici esnafının geleceği için o toplantıya katılmak istedik. Ben küçük ve orta ölçekli işletmelerin hakkını savunmak için neden orada değildim. Orada olsaydım, KOSGEB Başkanına suçumuz neydi, Gaziantepli esnaf, sanayici sahtekar değildir, bu suçlamayı haketmedi. Haketmediğimiz bir suçla karşı karşıyayız diyecektim" dedi.

Küsbeoğlu, toplantıya davet edilseydi, gündeme getireceği iki konu olduğunu, bunlardan birinin 30 Bin TL can suyu kredisinden küçük esnafın çok az yararlanması, bir diğerinin ise yargıda olan 350 dosyayla ilgili olduğunu söyledi.

ZORLUKLARI ANLATACAKTIM

Küsbeoğlu, "Daha önce bakanlarımızın biza verdiği söz vardı. Biz bakanlara KOSGEB'ten sanayici, şirketler faylalanıyor biz faydalanamıyoruz demiştik. Daha sonra 30 Bin TL'lik can suyu kredisi çıktı. Ancak bu kredinin dörtte üçünü şirketlere, dörtte birini esnafa verdiler. O zaman da söyledik. Kredi kullanan şirketlere karşı değiliz. Ama küçük ve orta ölçekli işletme biziz. Bize zorluk çıkarılıyordu. Zorlukların giderilmesini isteyecektim" dedi.

GAZİANTEP'E SAHTECİLİK DAMGASI

350 civarında esnaf ve sanayicinin dolandırıcılık, sahtecilikten yargılandığını belirten Küsbeoğlu, "Bizim ne esnafımız, ne de sanayicimiz sahtekar ve dolandırıcı değildir. Olamaz da. Devleti zarara uğratma diye bir şey söz konusu değildir. Bana vermediğin paradan dolayı, bana yapmadığın ödemeden dolayı beni sahtekarlıkla itham edemezsiniz. Hangi ilde böyle bir olay var. Gaziantepli esnaf ve sanayiciye sahtecilikle damgayı vuracaksın. Gaziantep sanayicisi esnafı sahtekar değildir, buna canımız sıkılıyor. Benim Gaziantepli esnafım bunu haketmedi. Haketmediğimiz bir suçla karşı karşıyayız. 350 kişiye 3'er 4'er tane dava açıldı. Bir iki tanesi beraatla sonuçlandı" dedi.

SUÇUMUZ NEYDİ?

Toplantıya davet edilmemesiyle ilgili polemiğe girmeyeceğini, bunu şahsi bir mesele yapmayacağını dile getiren Küsbeoğlu, "Biz bu memleketin sanayici esnafının geleceği için o toplantıya katılmak istedik. 40 bin esnafı temsil ediyorum. Ben küçük ve orta ölçekli işletmelerin hakkını savunmak için neden orada yoktum. Orada olmalıydım. Orada olsaydım, suçumuz neydi, Gaziantepli esnaf, sanayici bu suçlamayı haketmedi. Her iki daire başkanına bunu anlatma fırsatım olacaktı.Gaziantep sanayicisi esnafı sahtekar değildir, buna canımız sıkılıyor. Benim Gaziantepli esnafım bunu haketmedi. Haketmediğimiz bir suçla karşı karşıyayız diyecektim." Meral KINACILAR