Zeugma Antik Kenti'nde bulunan 3 yeni mozaiğin tanıtımı sırasında mozaiklere basmasıyla ilgili eleştirileri ulusal bir tv'de değerlendirdi. Fatma Şahin, "Orası benim gözbebeğim fakat sosyal medya o kadar acımasız bir şekilde bu kadar verilen desteğe yapılan çalışmaya rağmen bunu o kadar farklı bir şekilde algılattı ki, buna da çok üzüldüm" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Zeugma'nın göz bebeğimiz olduğunu belirterek, "Benim milletvekilliği, bakanlığım dönemimde Kültür Bakanlığımızla çok önemli çalışmalar yaptık. Şuanda da o yeni eserlerin çıkarılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı Belediye Meclisinden Kültür Bakanlığının ayırdığı paranın 3 katı para ayırarak bu eserlerin çıkarılmasını sağladık. Kazı Başkanımız profesör Kutalmış Hoca bu işlerin başından beri içinde olan çok kıymetli bir hocamız. O hocalarımızla beraber bunun tanıtılması gerektiğini o çingene kızındaki etkileyici bakışın onlarcasının bulunduğunun çok güçlü kadın figürlerinin bulunduğunu bana söyledi ve bunu mutlaka tanıtmamız gerektiğini söyledi. Tabi hep beraber bir heyet olarak oraya gittik" diye konuştu.

'Bir iyi niyetle hocamızın bize verdiği bilgiler doğrultusunda biz bunu yaptık' diyen Fatma Şahin, "Varsa benim bu uzmanlık alanım değil, ben arkeolog değilim, bana verilen bilgiler doğrultusunda bunu yaptım. Orası benim gözbebeğim fakat sosyal medya o kadar acımasız bir şekilde bu kadar verilen desteğe yapılan çalışmaya rağmen bunu o kadar farklı bir şekilde algılattıki, bunada çok üzüldüm. Bir ama bu bir yanlışsa genel bir kanaatsede bundan sonra çok daha hassas olur, çok daha dikkat ederiz şunuda belirtmek istiyorum. Bu kadar eleştirenler gelsin yerinde görsünler bu güzelliği Ankara'da oturarak, Gaziantep'in dışında İstanbul'da oturarak bu güzellikler gözükmüyor. Yerinde görsünler, zarar görmediğini ve bu güzelliklerin ne kadar güzel bir şekilde devam ettiğini de yerinde görme fırsatı bulsunlar, hepsini şehrime davet ediyorum" diye konuştu. Haber Merkezi