Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan'ın, bazı okul müdürlerinin okul aile birliklerini kullanarak, öğrenci servislerinden bağış adı altında adeta haraç aldıkları yönündeki sözlerini değerlendirdi. Ekinci haraç ifadesinin ciddi bir iddia olduğunu belirtirken, "Bunlar ispatlanırsa bunu yapan okul müdürleri gerekli cezayı alır. Haraç ifadesi söylentiyse, kimseye bir şey kazandırmaz. Servisçiler Belgesini ortaya koysunlar, yoksa da sussunlar " dedi.

KOLTUK BAŞI 30 TL ALINIYOR

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası yöneticilerinin her eğitim-öğretim yılı başında gündeme getirdiği, bazı okul müdürlerinin öğrenci servislerinden bağış aldıkları yönündeki iddiaları bu yıl da sürüyor. Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan'ın, Gazetemize verdiği demeçte, okul müdürlerinin okul aile birliklerini kullanarak, öğrenci servislerinden bağış adı altında adeta haraç aldıkları, öğrenci servisleri için çıkan fiyat 110 TL iken, esnaftan koltuk başı 30 TL alındığı ve bu uygulamadan dolayı servisçiler arasında düşmanlığın her geçen gün daha da arttığı yönündeki açıklamaları gündem yarattı.

TİCARİ BİR OLAY

Haberimizle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, haraç ifadesini ispata çağırarak "Haraç ifadesi söylentiyse, kimseye bir şey kazandırmaz. Belgesini ortaya koysunlar, yoksa da sussunlar. Bu tamamen ticari bir iş. Herkes evine ekmek götürmeye çalışıyor. Servisciler için bunlar çalışmasınlar da şunlar çalışsınlar deme gibi bir lüksümüz yok. Öğrencilere gidin şu servise binin diyemeyiz" dedi.

PROTOKOL YETKİMİZ YOK

Ekinci, İsmet Özcan'ın protokol önerisine ise, kanun ve yönetmeliğin böyle bir protokol imzalamaya müsait olmadığını, ne milli eğitimin, ne de Valiliğin böyle bir yetkisinin olmadığını belirterek, "Kanun ve yönetmelik gereği böyle bir protokol imzalama yetkimiz yok" diye cevap verdi.

OKUL MÜDÜRLERİNE ÇAĞRI

Okul müdürlerine de çağrıda bulunan Ekinci, kanunları yönetmeliklerinin kendilerine verdiği yetki ile çalışsınlar dedi. Meral KINACILAR