Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Afet Bilinçlendirme Eğitimi’ne katılan personellere katılım belgeleri yapılan bir tören ile verildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda 3 gün süren afet bilinçlendirme eğitimine katılan 340 zabıta personeli ‘Katılım Belgesi’ni aldı.
Asya Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından verilen eğitimde katılımcılara; Van ve Marmara depremlerinde yaşanan olaylar ile ilgili birer sunum yapıldı. Deprem öncesi ve sonrası neler yapılması gerektiğini anlatan sunumlar örneklerle desteklendi. 4 uzman eğitmen tarafından verilen afet eğitim seminerinde zaman zaman katılımcı personeller ile uygulamalı bilgilendirmeler yapıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkâmil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Oğuzeli Belediyesi’nde toplamda 340 zabıta personelin katıldığı eğitim seminerinde katılımcılar; katılım belgesi vermek için bir tören düzenlendi.
Törende zabıta personellerine önemli açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, zabıtanın vatandaş için birer rehber olduğunu söyledi.
Deprem, doğal afet ve diğer toplumsal olaylarda zabıtanın her zaman soğukkanlı olması gerektiğini ifade eden Yalım, “Vatandaşların her zaman bizden beklentileri olacaktır. Biz herkes değiliz. Bugün burada elde ettiğiniz bilgiler ile vatandaşımızın hayatını kurtarmaya yönelik olabilir. Az da olsa önemli bilgiler elde edildiğini düşünüyorum. Bu bilgiler ile afet anlarında vatandaşın hayatına dair doğru hamlelerin yapılacağını umuyorum. İnşallah bu bilgiler lazım olmaz.” diye konuştu.
Zabıta ekibinin her zaman olaylara karşı tedbirli ve hazırlıklı olması gerektiğini anımsatan Yalım, bünyelerine yeni bir kurtarma aracı aldıklarını da vurguladı. Ömer Yalım, “Biz ekipmanımızı ve bilgilerimiz tamamlayalım. İnşallah bizler böyle anlar yaşamayız. Ama her zaman tedbirde fayda vardır. Bizim bugün burada aldığımız bilgiler çevremizdeki insanlarla paylaşıldıkça artar, daha anlamlı bir hale gelir” şeklinde konuştu.
Daha sonra eğitmenlere teşekkür belgesi, katılan zabıta personeline ise katılımcı belgeleri verildi.