Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Şahinbey İlçe Milli Eğim Müdürlüğü ile ortaklaşa yetki belgeli ısıtma ve sıhhi tesisi eğitimi düzenlendi. Kursu başarı ile bitiren ustalara törenle belgeleri verildi.

Belge törenine Çevre ve Şehircilik il müdürü SüleymanTüyer, Gaziantep Yardımlaşma Vakfı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Tayyar Nemutlu, Gaziantep İnşaat Mühendisleri odası Başkan vekili Gökhan Çeliktürk ve oda yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Başkan vekili Gökhan Çeliktürk Mesleki İşbirliği Protokolüne istinaden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa ısıtma ve sıhhi tesisat ustalarına yönelik eğitimi tamamladıklarını, iş ve iş güvenliğini ön plana çıkardıklarını ifade etti.

BAŞARILI USTALARA VERİLDİ

Başarılı olan ustalara belgelerinin verildiğini, kalifiye eleman konusunda çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Çeliktürk “İnşaat Mühendisleri Odası olarak inşaatta kalitenin yükseltilmesi, kalifiye eleman sorununun çözülmesi amacıyla çeşitli eğitimler vermekteyiz. Isıtma ve sıhhi tesisat ustalarının yetki belgesi edinmeleri amacı ile düzenlenen kurs tamamlanmıştır. Bu kursa katılan ustalarımız belge almaya hak kazanmıştır. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü ne istinaden yapılan bu çalışma ile ısıtma ve sıhhi tesisat eğitimi Şubemiz dersliklerinde yapıldı. Bundan sonra düzenlenecek olan kurslarımıza inşaat sektöründeki ustalarımızı bekliyoruz. Çünkü ileride bu belge olmadan hiçbir usta inşaatlarda çalışamayacaktır. ”dedi. LEYAL ÖZEKŞİ POLAT