Tarım arazilerinin tek tapu dışında satışının önüne geçen kanunun yönetmeliği beklenirken, Şahinbey Emlakçılar Derneği Başkanı Faraç Toktaş, yönetmelikte iyileştirmeler yapılmaması halinde bu kanundan belediyelerin de olumsuz etkileneceğini söyledi. Toktaş, "Belediyelerin emlak vergi gelirleri de azalır" uyarısında bulundu.

ALIM-SATIM DURDU

Arazi satışlarının gerilemesinden toplumun her kesiminin zarar göreceğini, sanayici, bankacı, emlakçı, hatta belediyelerinde olumsuz etkileneceğini belirten Toktaş, "Alım-satım durdu. Belediyelerin emlak vergi gelirleri de azalacak, belediyeler vergi alamayacak" diye konuştu.

SANAYİCİLERİN HEPSİ EMLAKÇI

Bankalardan kredi alıp arazi alan sanayicilerin zor durumda kalacağını belirten Toktaş, "Sanayicilerin hepsi emlakçı. Krediler geri dönmeyecek. Bu kanuna başta bankaların karşı çıkması lazım. Banka iflasa gidecek. Bankalar çiftçilik yapacak. Bankada satamayacak. Türkiye'nin geleceğini düşünüyorlarsa bu kanunda geri adım atılır. Gayrimenkul satışının engellenmesi hangi ülkede var. Gidişat kötü" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR