CHP'li meclis üyelerinin açtıkları davayı kazanmaları üzerine Şahinbey Belediyesi gibi Şehitkamil Belediye meclis toplantısında da denetim komisyonuna CHP'li bir meclis üyesi alındı.

Başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapılan meclis toplantısında denetim komisyonu seçimleri yapıldı. Fadıloğlu, bu defa denetim komisyonunun 3 kişi yerine 5 kişiden oluşacağını söyledi. Yapılan seçimlerde Ak Parti'den Hamdi Keleş 31, Mehmet Yılmaz 30, Ali Kürşat Bozbaş 30, Murat Şahin 27 ve Hurşit Yıldırım 8 oyla denetim komisyonuna seçildi.

Hurşit Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Rıdvan Fadıloğlu'na kadar herkesin ortak aklı savunduğunu belirterek, "Bana oy verenede vermeyene de teşekkür ederim. Amacımız ortak akılla kente hizmet etmek" dedi.

FADILOĞLU'NA BORÇLANMA YETKİSİ

Gündemin 15. maddesi olan belediye tarafından 2016 yılı içerisinde yapılacak altyapı ve kentsel dönüşüm, kamulaştırma çalışmaları ve çevre düzenlemeleri, arsa, konut, ve işyeri üretimi gibi belediye hizmetlerinin finansmanında kullanılmak üzere belediye başkanı Fadıloğlu'na, 20 Milyon TL borçlanma yetkisi teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

ŞEHİTKAMİL VE ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ARASINDA SINIR DEĞİŞİKLİĞİGündemin en dikkat çeken maddelerinden biride 11 maddeydi. Şehitkamil ve Şahinbey belediyesi arasında sınır değişikliği hakkındaki gündem maddesi görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Meral KINACILAR