CHP Şehitkamil Belediye Başkan adayı Fethi Albayram, şeffaf bir hizmet anlayışıyla belediyelerin rant kapısı olarak görülmesine son vereceğini söyledi. TÜMSİAD Gaziantep Şubesi’ni ziyaret eden Fethi Albayram, sanayici ve işadamlarına şeffaflık sözü verdi. TÜMSİAD Şube Başkanı Cuma Çekici ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Albayram, “Belediyecilik hep rant işi olarak görülür. Ben çok şeffaf bir hizmet anlayışı sergileyeceğim. Belediyenin en çok görülen mekanına her ay gelir ve gider tablomuzun yayınlandığı dev ekran asacağım. Tüm ihaleler ve sonuçları da bu ekranda yayınlanacak. Kimse gelip de belediyeden ihale alırım sevdasına düşmeyecek” dedi.

KENTİN GÖRÜŞLERİNİ ALACAĞIZ

Albayram, hizmetlerini yaparken kentin de görüşlerini alacağını dile getirdi. Sivil toplum örgütlerine büyük önem verdiğini belirten Albayram, kendisinin de yıllarca tabipler odası başta olmak üzere bazı sivil toplum örgütlerinde görev aldığını söyledi. Albayram, “Sivil toplum örgütleri benim için büyük önem taşıyor. O yüzden de sivil toplum örgütlerini her zaman ziyaret edip görüş alışverişinde bulunuyorum. Çünkü sivil toplum örgütleri toplumun her zaman sesi olmuştur. Yön veren olmuştur” diye konuştu.

YEMİNİM BELEDİYEDE DE GEÇERLİ

Belediyecilik hizmetine talip olduğunda üç temel ilkeyi hedef edindiğini belirten Albayram, “Katılımcılık, şeffaflık ve sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket edeceğim. İnsanlara dil, din, ırk, parti ayırımı gözetmeksizin hizmet edeceğim. Ben Hipokrat yemini etmiş bir insanım ve bu yeminim belediye başkanlığına gelmem halinde de geçerli olacak. Belediyeleri rant kapısı olarak görürsen hizmet edemezsin. Bu yüzden şeffaflık hep ön planda olacak. Hizmetle rant yan yana olmaz. Biz hizmeti tercih edenlerden olacağız” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

FOTO: