Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeler Ramazan için hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, sokak iftarları, ramazan sohbetleri, tasavvuf konserleri, şiir dinletisi, söyleşi, orta oyunu ve tiyatro gösterilerini de içeren etkinlikler için yürütülen yoğun hazırlıklar tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi, ramazan programlarını bu yıl Masal Parkı’nda oluşturulan “Ramazan Sokağı” etkinlik alanında gerçekleştirecek. Belediye, Gazianteplilere iftar öncesi ile sonrasında, konser ve çeşitli kültürel etkinlikler sunacak.

HEDEF 350 BİN KİŞİYE İFTAR

Öte yandan üç ayrı noktada (Düztepe Dergah Düğün Salonu, Şehreküstü ve Kayaönü İtfaiyesi önünde) oluşturulan stantlarda vatandaşlara imsakiye, Kur-an’ı Kerim, Elif-ba ve Yasin kitabı dağıtılacak. Gaziantep Üniversitesi karşısı Ata Parkı, otogar, Kayaönü ve Şehreküstü İtfaiyesi, Düztepe Dergah Düğün Salonu bahçesi, Büyükşehir Belediyesi Kurbanbaba Sosyal Tesisler ve Gazikent Burak Parkı olmak üzere 7 noktada iftar çadırları kurularak vatandaşlara hizmet verilecek.

ŞEHİTKAMİL DE HAZIR

Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edilecek olan etkinlikler için hazırlıklara başlanıldı. 18 Mahallede Şehitkamil Belediyesi tarafından hazırlanan gezici TIR, Ramazan ayı süresince iftar sonrası, mahalle sakinlerine çeşitli etkinlikler sunacak. Özellikle çocuklara hitap edecek etkinliklerde, çocuk tiyatro gösterileri, Hacivat-Karagöz oyunları, animasyon gösterileri, ödüllü yarışmalar, kukla şov, balon şov, maskot, akrobat ve geleneksel orta oyunu gösterileri düzenlenecek. BÜLTEN