*Taner Nakıpoğlu “Burası İmarsız, ruhsatsız ve kaçak yapılmadı. Eğer bu gerekçe gösteriliyorsa, oradaki bütün yapılar aynı durumda, sadece bize özgü birşey değil. Bu işte bir yanlışlık olmalı” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Asım Güzelbey döneminde Zirve Üniversitesi'ne kiraladığı Alleben Göleti'nin bir kısmını kiralama tahsisinin Fatma Şahin başkanlığındaki yeni meclis tarafından alanın ruhsatsız, imar kanununa aykırı yapılaşması öne sürülerek kaldırılmak istenmesi gündeme bomba gibi düştü. Tahsisin kaldırılmak istenmesine üzüldüğünü söyleyen Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, "Burası imarsız, ruhsatsız ve kaçak yapılmadı. Biz oradaki dersliği ve platormu belediyenin imar dairesi, fen işleri müdürlüğünün onayıyla yaptık. Büyükşehirin orada yeşil alan, otopark, kamuya açık rekreasyon amaçlı düzenlemelere ihtiyacı varsa, biz memnuniyetle bu yeri belediyeye iade ederiz, bizde gençlerin eğitimi için başka bir yer bakarız" dedi.

Eniştesinin ameliyatı nedeniyle İzmir'de bulunan Taner Nakıboğlu, Alleben Göleti'ndeki tahsisin kaldırılması konusunda Gazetemize konuştu.

EĞİTİM AMAÇLI KİRALADIK

Zirve Üniversitesi'nin Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü ile Gemi Makinelerini İşletme Mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrencilerin uygulama eğitimlerinde kullanılmak amacıyla bir bölümü kiralanan Alleben Göleti'ndeki tahsisin kaldırılmak istendiği gazetelerden öğrendiğini ve buna üzüldüğünü söyleyen Taner Nakıboğlu, "Biz burayı eğitim amaçlı kiralamıştık. Başka amaçlı örneğin bir kafeterya veya sosyal tesis gibi, eğlence amaçlı kiralamadık. Para kazanmayla ilgili birşey için değil tamamen eğitim amaçlı olarak kiraladık. Kiralanan alan uygulama eğitimlerinde kullanılacaktı. Burayı Zirve Üniversitesi Denizcilik Bölümünde okuyan öğrencilerin denizde acil durumlarda gemiyi terketme, can kurtaran eğitimi amaçlı yaptık. Burada gölete indirme platformu ve bir de tek katlı derslik inşaatı yapıyorduk. İnşaat devam ediyordu. Yani bir tane derslik, bir de platform olacaktı" dedi.

BÜTÜN YAPILAR AYNI DURUMDA

Asım Bey'in döneminde bize büyükşehir belediye meclisinin kararı tebliğ edildikten sonra proje çizdiklerini, projeyi de belediyenin ilgili birimlerine onaylattıklarını anlatan Taner Nakıboğlu şunları dile getirdi:"Hatta belediye görevlileri bazı değişiklikler yaptılar. Yani bunu buraya koymayın, yürüme yolu geçireceğiz, onun için kendi yapacağınız yeri geriye yapın dediler. Bizde yayaların yürümesi için önden yer verdik. Ondan sonra biz inşaata başlayacağız dedik. Onlarda zaten açılış yapacağız, inşatı bitirin dediler. Biz inşaata başlamak için ruhsat istiyoruz dedik onlarda dedilerki 'burası bize ait, sizede tahsis ettik, biz yapın diyoruz, ruhsat veremeyiz dediler. Sonra biz Şehitkamil belediyesine gittik, ruhsat istedik. Onlar bize burası Büyükşehir ile ilgili biz buraya bir işlem yapamayız, ruhsat veremeyiz dediler. Biz bunun ardından Büyükşehir'e de gittik, ilçe belediyesi ruhsat veremiyor dedik. Herkes aynı durumda bütün yapılaşmalar aynı durumda dediler. Oradaki bütün yapılar aynı durumda, bize özgü birşey değil."

BELEDİYE YETKİLİLERİNİN ONAYIYLA YAPTIK

Büyükşehir Belediye meclisinde gündeme gelen tahsisin kaldırılmasının gerekçesinin kesinlikle doğru olmadığını belirten Taner Nakıboğlu, "Tahsisin kaldırılmak istenmesinin nedeni, alanın ruhsatsız, imar kanununa aykırı yapılaşması olarak gösterilmiş. Ancak biz orayı dersliği ve platormu belediyenin imar dairesi, fen işleri müdürlüğü gibi yerlerin onaylarıyla yaptık. Söz konusu alana yeşil alan otopark, rekreasyon diyor, biz zaten orada kamu yararı dışında birşey yapmıyorduk. Sadece derslik yapıp eğitim verecektik. Zaten Zirve Üniversite olarak kamu yararına faaliyet gösterecektik. Sosyal ve ticari bir faaliyemiz olmayacaktı. Orası bize eğitim amaçlı tahsis edilmişti. Orayı kamu yararına uygun olarak eğitim amaçlı kullanacaktık. Orada bir de konteynır duruyor. Konteynır da gemide yangın çıkarsa ne yapılacağı ile ilgili. Yani o da eğitimin bir parçası. Kamu yararına uygun eğitim amaçlı bir derslikti. Üçüncüsü de " dedi.

EYLÜL'DE EĞİTİMLER BAŞLAYACAKTI

'Eğer büyükşehirin orada yeşil alan otopark kamuya açık rekreasyon amaçlı düzenlemelere ihtiyacı varsa biz memnuniyetle bu yeri belediyeye iade ederiz' diyen Taner Nakıboğlu, "129 öğrencimiz var. Bizde çocukların eğitimi için başka bir yer bakarız. Dörtyol veya Mersin'e götürüp oradaki limanları kullanırız. Belediyeye aylık 500 TL ödüyorduk. Orada bomboş duran bir alanda belediyeye yıllık 6 bin TL artı 1 Ay sonra bitecekti, Eylül döneminde eğitimler başlayacaktı. Ama biz bugüne kadar belediye meclisinin aldığı kararın bize tebliğinin ardından, bir başka belediye yönetiminin herşeye uygun olmasına rağmen kararı iptal etmesi bizi üzdü. Öğrencilerimiz açısından eğitim açısından bir gecikme olacak ama durumu düzelteceğiz. Çevre düzenlemesi ve inşaat için şu ana kadar 400 Bin TL harcadık" şeklinde konuştu.

NELER YAPILDI?

Uygulamalar ve inşa edilen teknik ekipmanların inşaası ve her türlü kurulumu için Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi ve Fen İşleri Dairesi ile koordineli çalışıldığını belirten Taner Nakıboğlu, "Her aşamada Belediyemiz'den alınan olurları gösteren belgeler tarafımızca yetkili mercilere sunulmak üzere saklanmaktadır. Alleben Göleti'nde eğitim amaçlı kurulan derslik ve teknik ekipmanlar arasında Denizde yangın ile mücadele için "İleri Yangın Platformu" Acil Durumlarda gemiyi terk etmede kullanılacak araç ve teçhizatların kullanımı eğitimi için "Flika ve Kurtarma Platformu" Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğrencilerinin pratik uygulamaları için "Atölye", Malzeme Deposu Laboratuvar: Kullanım amaçları Seyir Denizde Güvenlik, Pnömatik, Makine, Denizcilik Kimyası, İlk Yardım, Derslik" diye konuştu.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Yardımcısı Osman Toprak başkanlığında yapılmış, 58 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında gündemin 18. maddesi olan Alleben Göleti etrafında büyükşehir belediyesi tarafından Zirve Üniversitesi'ne tahsis edilen alanda yapılan tespitte ruhsatsız imar kanununa aykırı yapılaştığı tesbit edilmiş olup, sözkonusu alana belediye tarafından devam eden yeşil alan otopark vs. gibi kamuya açık rekreasyon amaçlı düzenlemeler kapsamında belediyemizin ihtiyacı doğduğundan büyükşehir belediye meclisinin 18.01.2013 tarih ve 62 sayılı kararı ile Zirve Üniversitesi'ne tahsis edilen tapunun Sarısalkım Mahallesi ada 130, parsel 143 ve 145'te kayıtlı toplam 7469,97 metrekarelik alanın tahsisinin iptal edilmesi gündeme gelmiş, gündem maddesi bir sonraki oturumda görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edilmişti. Meral KINACILAR