Gaziantep Basketbol takımının erkekler süper ligine yükseldiği yıldan itibaren ana sponsor olan Royal Halı, desteğini çekiyor mu?

Basketbol Erkekler Süper ligine farklı bir renk katan Gaziantep Basketboluna 4 sezondur ana sponsoru olan Royal Halı, gelecek sezondan itibaren desteğini kesme ihtimali belirdi.

Kulübe yakın çevrelerden elde edilen bilgilere göre bu sene ekonomik sıkıntı yaşayan Royal Halı firmasının basketbol takımının ana sponsorluğunu üstlenemeyeceği ve büyük ihtimalle desteğini veremeyeceği öğrenildi. Gaziantep basketbol takımından şu ana kadar Jawad Williams ve Can Uğur Öğüt gibi oyuncuların ayrılmasının yanı sıra birçok basketçinin de kendilerine kulüp aradığı bilgisine ulaşıldı.

TARİH TEKERRÜR ETMESİN

Gaziantep basketbolunun kötü kaderi bir kez daha mı yaşanacak korkusu basketbol severlerin düşüncesinde bir kez daha yer etti.

Geçmiş yıllarda Beslen Makarnaspor adı altında Avrupa’da ve Türkiye birinci liginde heyecan veren bir takımken bir anda kulübün kapanması derin üzüntülerin yaşanmasına neden olmuştu.

Özellikle bu sene Gaziantep Basketbol takımının bir kez daha EuroChalelnge’de ülkemizi ve şehrimizi temsil edecek olması Royal Halı sponsorluğunun çekilmesiyle büyük kayıplar yaşanmasına neden olacak.

BELEDİYE SAHİPLENECEK Mİ?

Gaziantep Basketbol takımı Büyükşehir Belediyespor bünyesinde kurulmuş ve birinci lige yükselene kadar aynı isimle mücadele etmişti.

Hali hazırda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’un şubesi olan basketbol takımına nasıl bir yaptırım yapılacağı kafalarda soru işareti bıraktı.

MUHARREM TÜRKOĞLU