Gaziantep’in merkezinde bulunan Belediye Pasajı otopark oluyor. 2006 yılında dükkan sahiplerine satılan 100’ün üzerindeki dükkanları tekrar kamulaştırarak satın alacak olan Büyükşehir Belediyesi, pasajın altını otopark, üstünü ise park yapacak.

CHP’DEN RED

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen başkanlığında yapıldı. 39 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, gündemin 37. Maddesi olan Şahinbey ilçesi, Çukur Mahallesi, 20L nazım imar paftasında meydan ve otopark düzenlemesi nazım imar plan değişikliği görüşülürken söz alan CHP’li Meclis üyesi Mehmet Sucu, buradaki esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Sucu, “Biz esnafın mağduriyeti söz konusu olmasın diye ret oyu veriyoruz” dedi.

ESNAFI MAĞDUR ETMEYİZ

Ünsal Göksen de, “Buradaki esnaf para kazanamıyor. Biz esnafımızı mağdur etmeyiz. Dükkanlar emlak piyasası neyse, o onun üzerinden kamulaştırılacak. Biz burada olduğumuz müddetçe kamulaştırmadan dolayı kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Kamulaştırmadan sonra pasajının altı otopark üstü, park olacak. Ayrıca özel idarenin otoparkıyla, buranın otoparkı alttan birleştirilecek” diye konuştu.

SOSYAL ALANLAR YOK EDİLMESİN

Gündemin 38. Maddesi olan Şahinbey ilçesi Akkent Mahallesi 18L,18K nazım imar planı paftalarında eğitim tesisi alanı, yurt alanı ve park alanı nazım imar plan değişikliği maddesi görüşülürken söz alan CHP’li Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, sosyal donatı alanlarının yok edilmesine karşı olduklarını belirterek, “Özel yurtlar için sosyal donatı alanlarının yok edilmesi yanlış. Gaziantep yaşanabilir şehirler arasında 62. Sırada. Gaziantep’te kişi başına düşen yeşil alan 3 metrekare. Oysa 20 metrekare olması gerekiyor. Gaziantep Üniversitesi’nin içinde oldukça modern bir yurt var. Buraya ikincisi yapılsın” dedi.

SOSYAL DONATIDAN VAZGEÇMİYORUZ

Mehmet Sucu da, Şahinbey’de binlerce arsanın satıldığını, sosyal donatı alanları yerine bu arsalara yurt yapılması gerektiğini belirtti. Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger ise, “Sosyal donatı alanlarından vazgeçmiyoruz. Siz Şehitkamil Belediye Meclis üyesisiniz. Bizim ne kadar arsa sattığımızı, ne kadar yeşil alan, sosyal tesis yaptığımızı Şahinbey meclis üyeleriniz istemişti, onlara verdik. Onlara sorabilirsiniz. Yeni imara açılan yerler yeşilde var, sosyal donatı alanlarıda. Yurt ihtiyacı varki, yurt yapılıyor” dedi.

BİZ ŞEHRİN MECLİS ÜYESİYİZ

Ülger’in bu sözleri üzerine Sucu, “O zaman sizde Şehitkamil gündem maddeleri görüşülürken dışarı çıkın. Olur mu, biz büyükşehir belediye meclis üyesiyiz, biz şehrin meclis üyesiyiz” dedi.

Gündemin 40 maddesi olan Akyol Mahallesi pafta 20K, ada 388, parsel 121’de kayıtlı taşınmazın özel sağlık tesisi nazım imar plan değişikliği maddesiyle ilgili de söz alan Hurşit Yıldırım, “Burası 30 yıllık bir bina. Burası hastane olursa, otopark sorunu yaşanır. Medical Park, Primer neler çekti. Otoparkını acil servis ettiler. Buranında birinci, ikinci katını katını yıkıp altını mı oyacağız?”dedi.

Ünsal Göksen de, “Burası hastane olmayacak, göz polikliniği olacak. Binanın kendi otoparkı var. Teknik açıdan bir sıkıntı yok” dedi.

4 CHP'LİDEN 2 RED

Gündemin 41. Maddesi olan Şehitkamil ilçesi, Atatürk Mahallesi 21K, 21J nazım imar paftalarında konut alanı nazım imar plan değişikliği hakkındaki maddeyle ilgili de konuşan Hurşit Yıldırım, “Sağlık ocağı yeri kamu yararına denilerek konut alanı olacak. Olmazsa yolları da satalım. Burayı aile hekimliği için doktorlara verelim, getiri olsun” dedi. Mecliste gündemin 46. Maddesi olan Yeşilkent Mahallesi’ndeki revizyon imar planlarına 4 CHP’li meclis üyelerinden 2’sinin red oyu vermesi de dikkat çekti.