Yeni yönetimi ile birlikte ses vermeye başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, özellikle belediyeleri ilgilendiren konularda hesap sormaya başladı. il Başkanı Sait Köse, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 81 gündem maddesinden 70'inin imar ve 5 tanesinin şehir içinde yapılacak benzin istasyonu ile ilgili olduğunu belirterek, "Gölet etrafında bir çok yapılaşmadan biri olan restorantın Gazibel firmasına verilmesi ve bu firmanın da bu restaurantı kendi işletmeyip, başkasına peşkeş çekileceğinin kokularını alıyoruz. Mecliste görüşülen 81 tane maddenin 70 tanesi imarsa ve şehir içinde 5 tane benzin istasyonu yapılacaksa biz bu işi sorgularız" dedi.

CUMHURBAŞKANI ATEŞE KÖRÜKLE GİDİYOR

Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Sait Köse, ''Sayın Cumhurbaşkanı bir parti lideri gibi mücadelesine devam etmekte. Merkez bankasının içişlerine karışarak para politikalarından sağlık politikalarına, iç işleri güvenliğine kadar olan meselelerde itfaiyeci hortumu giyip elinde hortum, su yerine, ateşe körükle giden bir cumhurbaşkanı var. Müdahale ettiiği merkez bankası para politikasına 1 ayda doların arttığı seviyeyi biliyoruz" dedi.

ÇÖP TOPLAYAN FİRMA GÖREVİNİ AKSATIYORDU

Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanlarının genişletildiğini, mahalleye dönüştürülen köylerin alt yapı ve belediye hizmetlerinden alması gereken öncelikli hizmetlerinin olduğunu belirten Köse, "Bu mahallelerin çöplerinin toplanıyor olması, yollarının yapılıyor olması gerekiyor. Biz iyi yapılan her şeyin her zaman yanındayız. İktidara yakın çöp toplayan firmanın şu an olarak aksatarak yaptığı görevini gün geçtikçe daha iyi bir şekilde yapacağını umuyoruz'' dedi.

BELEDİYE ESNAFIN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEDİ

Yeşilvadi'de yapılan konutların üç kez 172,152,132 gün süre verilerek toleranslarla ihalenin bitirilmesi gayreti içerisinde olunduğunu iddia eden Köse, "CHP olarak bu ihalenin koptuğu kanaati içerisindeyiz. İhaleyi alan ilk firmanın 5 trilyon, daha sonra o firmaya işini bırakıp gittiğinde ikinci gelen taşeron firmanın 7 trilyon gibi borç taktığı, işçilere ödemesini yapmadığı ve dolayısıyla Gaziantep esnafından satın alınan ürünlerin bedellerinin ödenmemesi nedeniyle mağdur duruma düştükleri ve belediyenin bunun için bir girişimde bulunmadığı ortadadır. Aynı binalarda iskan alınmadığı halde 40'ın üzerinde ailenin yaşadığını biliyoruz'' dedi.

BU PARALAR BELEDİYENİN CEBİNDEN ÇIKIYOR

Büyükşehir belediyesinin yollara belediye amblemi yazılmasını da eleştiren Köse; “Üç-beş lastik iziyle siliniyor. Paralar havaya uçuyor. Vatandaş boyanın yapıldığı kimyasalı solumuş oluyor. Harcanan paraya yazık değil mi? Sonuçta bu yazılar lastik izlerinden dolayı silinip gidiyor. Bunun için harcanan para vatandaşın cebinden çıkıyor. Yine bu yazılar zamanla söküldüğü için insanlar tarafından solunuyor. Bu da halk sağlığı için zararlı bir durum" dedi.

KAVŞAKLAR TRAFİK YOĞUNLUĞUNA NEDEN OLUYOR

Fevzi Çakmak Bulvarı'nın devamı olan Adliyeden Beylerbeyi kavşağına uzanan güzergahta, tren yolunun üst geçidi olarak yapılmış olan yolun, plansız, programsız projesiz, hiçbir tekniğe uymayan bir şekilde yapıldığını söyleyen Köse, "Bunun sonucunda oluşan kazalarda bunun bedelini de yine vatandaş ödüyor.Yine Beylerbeyi kavşağının organize sanayi girişinde aradaki yaklaşık 1 km mesafede iş dağılım ve işe gidiş esnasında çok yoğun bir trafik yaşanıyor. İnsanların orada 45 dakika beklediğini biliyoruz. Belediyenin yol ve alt yapı çalışmasında önceliği buraya vermesi,buradaki mağduriyetin giderilmesi açısından çok önemli" diye konuştu.

MUAMMER GÜLER İSMİNİ KALDIRIN

'Son açılan iki köprülü kavşağa isim verilmesi ile ilgili meclis gündemine alınan ve imar komisyonuna gönderilmesinin altında yatan sebep,bu maddenin oraya buraya gönderilerek verilecek ismin önceden belirlenmesi' diyen Köse, "Oraya ismi verilecek çok değerli isimler var. Gaziantep'e değer veren hizmet eden isimlerin verilmesini istiyoruz. Halkın memnun olmadığı bir isim olan Muammer Güler birçok bulvarda, okulda ismi geçiyor. Yolsuzluğa karışmış bir bakanın halen Gaziantep'te isminin anılıyor olması benim içimi acıtıyor. Bu isimlerin bir an önce buralardan kaldırılması gerekiyor'' dedi.

PİS KOKULAR HİSSEDİYORUZ

Gölet etrafında bir çok yapılaşmadan biri olan restorantın Gazibel firmasına verilmesi ve bu firmanın da bu resturantı kendi işletmeyip, başkasına peşkeş çekileceğinin kokularını hissettiklerini ifade eden Köse, “Dülükbaba’daki gibi belediye vatandaşlara hizmet verecekse sorun yok. Ama orası önce Gazibel A.Ş’ye verilip sonra başka vatandaşa işlettirilecekse biz bunun takipçisi olacağız. Burasının vatandaşa hizmet etmesi için uygun fiyatla satış yapmasının sağlanması lazım. Mecliste görüşülen 81 tane maddenin 70 tanesi imarsa ve şehir içinde 5 tane benzin istasyonu yapılacaksa biz bu işi sorgularız. Halkın istifadesine sunulacak her projenin arkasında olacağız.

ÖNCE BİNAYI YAPIP SONRA MI RUHSAT ALACAKSINIZ ?

Kırkayak parkının içinde 1 hafta önce beton döküldüğünü söyleyen Köse, "Önce binayı yapıp sonra mı ruhsat alacaksınız? Önce temeli atıp, sonra onayı alıyorlar. Tarihin bize emaneti olan Kırkayak parkında inşaat yapılıyor. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Önce binayı yapıp sonra mı ruhsat alacaksınız? Bunu kendinizden olmayan bir müteahhit yapsa canına okursunuz. Sizden bunun hesabını kim soracak? Sizden hesabını CHP soracak, bunun hesabını savunduğu halkın ifadecisi olan CHP’ye vermek zorundasınız. Orada Sayın Ömer Can zamanında yapılan bir restoran var. Bir okul büyüklüğündeki restoran gerekirse yıkılsın. Kaç kişi istifade ediyor. O restoran ve kreşten sınırlı sayıda hizmet görmesi yerine daha çok sayıda insan istifade etsin. Orada birçok öğrencinin eğitim alacağı bir okul kurulması daha mantıklıdır. Ama önce ruhsat işlemlerini halledip, sonra diğer işlemleri yapın. Önce temeli atıp, ruhsatını daha sonra almayın” dedi.

TAYYAR'IN SÖZÜNE KATILIYORUM

Şamil Tayyar'ın AKP Gençlik Kongresinde sarf ettiği ''Allah CHP'yi başımızdan eksik etmesin sözünün hatırlatılması üzerine Köse, ''Tayyar'ın bu sözüne canı gönülden katılıyorum. Eğer bizimde eksikliğimiz olursa, bunların ülkeyi nereye götüreceği belli. Bay Tayyar her zaman yapmış olduğu içi boş konuşmalardan birini yapmıştır'' dedi.

Okan YILMAZ