Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye başkanlığının kolay bir iş olmadığını, belediye başkanlığı görevi bittikten sonra üzerine zimmet çıkanlar, ceza alanlar olduğunu, hatta işsiz kalanların bulunduğunu söyledi.

Şahinbey Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısının 1'inci oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.

Meclis Başkanı Tahmazoğlu, oturum açılışında belediyenin Aralık ayı boyunca yaptığı çalışmaları anlatan sunum yaptı.

Mehmet Tahmazoğlu, kar yağışının devam edeceğini, ekiplerin tuz araçlarla çalıştığını söyledi. Soba zehirlenmelerine karşı 10 bin adet cihaz dağıttıklarını belirten Tahmazoğlu, 100 bin fidan dağıtımının devam ettiğini söyledi.

ÖMER ŞAHİN:ÖRGÜTLENELİM

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ömer Şahin, meclis toplantısı sonunda söz alarak, meclis üyelerine hitap etti. Ömer Şahin, "Bizler işimizi gücümüzü bırakıp İslahiye, Araban, Yavuzeli'nden, şehir merkezindeki meclis toplantılarına koşarız. Bir kararda imzam olduğu için 4 yıl hapis yattım. Ancak hiçbir sosyal hakkım örgütlenmemiz yok. Muhtarların federasyonu var, istediklerini çatır çatır alıyorlar. Şu anda maaşları da artıyor. Arkadaşlar milletvekilleri özlük hakları için kanun teklifi geldiğinde gece 12'den sonra hiç bir farkı kalmadan 550 milletvekili ellerini kaldırıp sosyal haklarını yükseltiyorlar. 28 ilde örgütlenmeyi bitirdik. Sizlerde bize üye olun. Bu davada parti ayrımı yok. Nasılki milletvekilleri partilerini bir kenara bırakıp özlük hakları için hep birlikte hareket ediyorsa bizde birlikte hareket edelim. Sizlerde üye olun" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIP, İŞSİZ KALANLAR VAR

Tahmazoğlu da, bir yasa teklifi üzerinde çalışıldığını belirterek, "Umarım bir sonuç alınır. Belediye başkanları başkanlıkları bitse bile üzerlerinde zimmet çıkabiliyor, ceza alabiliyorlar. Bu işler kolay işler değil. Ben yeminli mali müşavirim gider işimin başına otururum ama belediye başkanlığı yapıp işsiz kalanlar var" dedi.

DENETİM KOMİSYONUNA CHP'Lİ ÜYE

Mecliste Denetim Komisyonu seçimleri yapıldı. Komisyona AK Parti’den Kanber Kurt, Mehmet Akıncıoğlu, Hayriye Özmantar ve Selim Petek aday olurken, CHP’den ise Yılmaz Kireç aday oldu, yapılan kapalı usul oylama ile 5 meclis üyesi Denetim Komisyonuna seçildi. Haber Merkezi