Gaziantep Belediyelerinin Ramazan etkinliklerinde Gaziantepli sanatçıları ve tiyatrocuları dışlaması şaşkınlık yarattı. Belediyelerin Gaziantepli sanatçılara öncelik tanımasını beklerken, başta Çeled Uşaglar olmak üzere, Faruk Lök, Hasan Çoban ve Kral Deniz gibi sanatçılara Ramazan etkinliklerinde yer vermeyişi eleştiri konusu oldu.

Bu konuda görüşlerini aldığımız Çeled Uşaglar kurucusu Orhan Uslu, Gaziantep yerine başka illerden teklif gelmesine şaşırdıklarını söyleyerek “ gönül isterdi ki, belediyelerimiz Ramazan için düzenledikleri etkinliklerde bizlere ve Gaziantep yöresel sanatçılara kucak açsın. Ancak üzülerek görüyoruz ki, biz dahil, Faruk Lök, Hasan Çoban ve Kral Deniz herhangi bir teklif almamış, adeta yok sayılmıştır”dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ KONUŞUYOR

AMA İCRAAT GÖREMİYORUZ

Eskişehir de düzenlenen sanat festivaline Gaziantep den davet edildiklerini söyleyen Çeled Uşaglar’ın, kendi şehirlerinde hiçbir etkinliğe davet edilmemesini şaşkınlıkla izlediklerini söyleyen Orhan Uslu, “ İnsanlar sosyal medya üzerinden başlattıkları Çeled Uşaglar’ı etkinliklerde ve festivallerde sürekli görmek istiyoruz kampanyası yoğun ilgi görüyor, ama Gaziantep’ten tık yok”dedi.

KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Çeled Uşaglar genel sanat yönetmeni Orhan Uslu sözlerine devamla, ‘’Halkımızın göstermiş olduğu bu ilgiye ve davete teşekkürlerimi sunuyorum, bizleri onurlandırdılar, ancak bu işe çözüm sunabilecek bizler değiliz, belediyelerimizdir. Seçim öncesi derneğimizi ziyarette bulunan sayın başkanımız Fatma Şahin’e bu sıkıntıyı iletmiştik, sağolsun bu konuyla bizzat ilgileneceğini ve yerel sanatçılara daha fazla ilgi göstermeye gayret edeceğini belirtmişti. Bizler yerel sanatçılar olarak yılda bir iki etkinlikte değil, bütün etkinliklerde elimizden geldiği kadar yer almak ve şehrimizin kültür ve sanatına katkıda bulunmak istiyoruz”dedi.

TALİMATLAR KÜLTÜR MÜDÜRLÜKLERİNDE KALIYOR

Orhan Uslu, Belediye başkanlarıyla özellikle Tiyatro konusunda sıkıntıları paylaştıklarını, onların da yakından ilgilendiğini söyleyerek konuşmasını şöyle tamamladı: “Ama daha sonra işler değişiyor. Bizleri kültür müdürlüklerine yönlendiriyorlar, ancak maalesef bir adım ileriye gitmiyor. Çünkü Başkanlarla konuştuklarımız orada hayata geçmiyor. Bunları söylediğimiz zamanda biz kötü oluyoruz. Allah için söyleyin, 1.300 tane eğitim verdiğimiz sahneye çıkmaya hazır öğrencimiz var, ben bu öğrencileri nerde kullanacağım ve bu çocuklar kendilerini nerede gösterecekler?. Bu çocuklar sanat alanında kentimizin geleceğidir, belediyelerimizin ellerinden tutması ve onlara zeminler hazırlaması gerekmektedir. Artık ben her platformda bu sıkıntıyı dile getirmekten utanıyor hale geldim. Çocuklarımızı, gençlerimizi sokaklardan alıp sahnelerde yetiştirip eğitmemiz acaba suçmu bilemiyorum. Şuan başlattığımız tiyatro yaz okulumuza müraacat 300 kişiyi geçmiş durumda, ben bu kadar öğrenciyi imkanlarımız kısıtlı olduğu için kendi derneğimde eğitemem, bunun için bize bir salon yada geniş bir zemin tahsis edilmelidir. Yoksa eleme yapmak ve sadece bir bölümüne eğitim vermek zorunda kalacağız.’’ HABER MERKEZİ