CHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Akif Ekici, sivil toplum kuruluşu başkanları ve belediye başkanlarının bir siyasi partinin gençlik ve kadın kolları başkanı gibi çalıştığını belirterek, bunun etik olmadığını söyledi. Ekici, "Resmi daire müdürlerini, belediyenin daire başkanlarını görüyoruz, Sivil toplum örgütlerini görüyoruz, Herkesi adaplı olmaya davet ediyoruz. Belediye başkanı şehrin namusunu, şerefini teslim ettiğiniz insandır. Seçildikten sonra rozetini çıkarır bir tarafa bırakır. Ama maalesef belediye başkanları ateşli bir parti militanı gibi çalışıyor. Bunlar insanları birbirinden ayrıştıran, bir icraattır, kınıyorum" dedi.

ÇITAYI YÜKSEĞE KOYDUK

7 haziranda toplum üzerinde çok farklı algılar üretildiğini, ancak bugün tablonun çok farklı olduğunu iddia eden Ekici, seçim sonuçlarıyla ilgili iddialı konuştu. Ekici, "CHP'nin hem sosyal hem de ekonomik politikalarını halka anlatmaya devam ediyoruz. Gaziantep'te CHP'yi olması gereken yere ulaştırmak için çıtayı yükseğe koyduk. Bu çıtanın üzerine çıkmak için gayret ve çaba gösteriyoruz. Elimizde anketlerde var, kimsenin aklına gelmeyen, samimiyetle söylüyorum tahmin edilmeyen bir noktaya ulaşacağız. 2 Kasım sabahı Gaziantepli şunu söyleyecek. Bunu beklemiyorduk diyecek" dedi.

HALKIN GÜNDEMİNDE GÜVENLİK VAR

Gittikleri her noktada, her kesimden, toplumun her katmanında terörle güvenlikle ilgili sorunları duyduklarını belirten Akif Ekici, "Ekonomisi üst düzeyde olan da, ekonomisi çok alt düzeyde olan da, herkesimde terör ve günlük yaşam korkusu var. İnsanlar evinden çıkıp işine giderken, işinden evine dönerken, annesi çocuğunu okula gönderirken, okuldan geri dönerken kaygı içerisindeler. Dünyanın en azgın örgütlerinden olan IŞİD ve benzeri örgütlerin Gaziantep'te karargahlarının olduğu, darphanelerinin olduğu gözleniyor. Bombalar apartman dairelerinin altından çıkıyor. Bu da insanları tedirgin ediyor korkutuyor" dedi.

İNSANLAR TEDİRGİN

'Biz soruyoruz buradan, bu ülkenin istihbarat teşkilatları var, çok da güçlü olduğu iddia ediliyor, bu istihbarat teşkilatları ne yapar?' diyen Akif Ekici şunları söyledi:"Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili twitterda, facebookta yapılan olumsuz yorumlar varsa onun takipçiliğini yaparlar. Ama esas yapması gereken görevi yapmıyorlar. Sınırlarımız kevgire dönmüş, kimin girip kimin çıktığı belli değil. Suriyelilerle beraber 2 milyon 700 bin insan yaşıyor. Bunlar Gaziantep'te üreten, çalışan insanları tedirgin ve rahatsız ediyor."

5 ÜLKE BİZİ TANIMIYOR

Bu ateşi bir tek CHP'nin söndüreceğini iddia eden Ekici, "Bunun bir tek çıkış yolu var, CHP iktidarıdır. CHP iktidarında bu ateş söndürülecektir. Ak Parti 13 yıldır iktidarda. Zaten bunun müsebbibi AKP. Bu gerginliği yaratan toplumda ayrışmayı yaratan AKP. Çünkü dünya devletleri nezdinde Ak Parti itibar kaybetmiştir. 5 dünya ülkesinde büyükelçiliğimiz yok. Bu ne demek, 5 ülke bizi tanımıyor. Sınır ülkelerle düşman haline gelmişiz. Üretim, sanayi durmuş, kapasite kulanım oranları yüzde 50'lere düştü, ihracat durdu. Bir halıcımızın Kuzey Irak'a gönderdiği Tır Nusaybin'deki çatışmanın ortasına düşmüş. 36 gündür orada bekliyor, devlet gidip o tırı alamıyor. Bu şartlar altında ne üretim olur, ne yatırım olur, ne de huzur olur" diye konuştu.

KORKUYORSAN GELME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi günü ilimizi ziyaretlerini de hatırlatan Ekici, hayatın o gün felç olduğunu belirterek şunları dile getirdi:"Cumhurbaşkanı halkın babasıdır. Tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanıdır. Ama Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı gibi davranıyor. Cumartesi günü Gaziantep'te hayat felç oldu, esnaf perişan oldu, üretim, ticaret durdu. Ey Sayın Cumhurbaşkanı, bu kadar korkuyorsan, 20 bin polisle kapalı salona gidiyorsan Gaziantep'i korkulu bir hale getirdiysen gelme Gaziantep'e. Cumhurbaşkanı halkın içinde gezebilmeli. Ama halkı böldüler, ayrıştırdılar. Başbakan geldi organizede sanayicileri tehdit ederek işçileri getirmeleri istendi."

HERKESİ ADAPLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Sivil toplum kuruluşu başkanlarını ve belediye başkanlarını ayıplayan ve kınayan Ekici, "Sivil toplum örgütü başkanları ve meslek odası başkanları AKP'nin gençlik kolu başkanı gibi çalışıyor. Bunlar etik değil, doğru olmayan şeyler. Sivil toplum örgütlerini görüyoruz, belediye başkanlarını görüyoruz, nasıl bir tavır içinde olduklarını görüyoruz. İnşallah iktidara geleceğiz. Biz hesap soracağız da demiyoruz. Herkesi adaplı olmaya davet ediyoruz.Belediye başkanlarının görevi bellidir. Belediye başkanı şehri emindir, belediye başkanı şehrin namusunu, şerefini teslim ettiğiniz insandır. Belediye başkanı seçim dönemi çalışır siyaset yapar ancak seçildikten sonra rozetini çıkarır bir tarafa bırakır. O şehrin belediye başkanıdır. Ama maalesef belediye başkanları ateşli bir parti militanı gibi çalışıyor. Bu dönemde belediye başkanları görevlerini yapmak yerine şehrin bu kadar ciddi bu kadar önemli sorunları varken, çözüm üretmek yerine seçim çalışmaları yapıyorlar. Bir partinin gençlik kolları kadın kolları başkanı gibi çalışmalarına devam ediyorlar. Bunları hoş karşılamıyoruz. Bunlar yapılmaması gereken şeyler. Bunlar insanları birbirinden ayrıştıran, bir icraattır, kınıyorum kendilerini" diye konuştu.

1 KASIM'DA PİKNİĞE GİTMEYİN

'İnşallah 2 Kasım sabahı CHP iktidarına uyanacağız' diyen Ekici, "Ulaşmadığımız nokta ayak basmadığımız nokta bırakmak istemiyoruz. Sıkmadık el bırakmak istemiyoruz. Ben buradan CHP'nin tüm üyelerine teşekkür ediyorum . Örgütün kaynaşması böyle olur. Tüm arkadaşlarımız çalışıyor. Ben 40 yıldır siyasetin içerisindeyim. Camianın hepsini tanırım. Hepsini görüyorum. Herkes CHP iktidarına inanmış, öyle çalışıyor. Ben Gaziantepli seçmenlerden şunu istiyorum lütfen bu pazar tatil yapmayın, pikniğe gitmeyin, sandığa gidin. Sandığa gittiğinizde de bir başka partiye oy vermiş olabilirsiniz, gönül bağınız olabilir ama bu defa ülkemizin geleceği için bu yanan ateşi söndürebilmek için CHP'ye oy verin" dedi.

CHP DEVLETİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAZ

Seçim sonrası iktidar olmayı hedeflediklerini ancak koalisyon şartları olursa da devleti hükümetsiz bırakmayacaklarını söyleyen Akif Ekici, "Devleti kuran CHP ülkeyi hükümetsiz bırakmaz. Koalisyon hükümeti kurulsaydı bu ekonomik kayıplar olmaz, insanlar ölmezdi" dedi. Leyla ÖZEKŞİ POLAT, Meral KINACILAR