Belediye başkanlarını, onanmış imar planları ile şahıslara rant sağlamak için yapılan ve yapılacak değişiklikler bitirir. Gaziantep belediyelerinde bu konuda geçmiş başkanlar döneminde büyük sıkıntılar yaşanmıştır. Bir çok partili yandaşlara ve seçilirken destek aldıkları varlıklı ailelere, ve de şahıslara ait araziler ve arsalar üzerinde imar değişiklikleri yapılarak büyük rantlar sağlanmış ve böylece önceden söz verdikleri değişiklikleri gerçekleştirerek diyet borçlarını ödemişlerdir.

Aynı bölgelerde bir çok vatandaşların arazileri ya yeşil alanda bırakılmış ve yahut okul alanı olarak bırakılmıştır. Veyayahut da en düşük A/2 yapı alanı olarak bırakılmıştır. Bu haksız uygulamalar hep böyle yapılmıştır. Bunun en son örneklerini AK Partili büyük şehir belediye başkanı Dr. Asım Güzelbey döneminde gördük. Abdulkadir Aksu bulvarının batısında kalan alleben deresi bitişiğindeki imarda, üniversite genişleme alanı diye üzerinde şerh olan kültür parkı hudutları ile iç içe olan sahayı imar tadilatı yaparak, Doğa kolejinin yapılmasına müsaade ederek imar yapı ruhsatı vermiştir.

Büyükşehir meclisi ve Şehitkamil belediye meclisi de bu rant değişikliğini oylamışlardır. Bu değişiklik dışında daha nice değişiklikler sessiz sedasız yapılmış ve 20 katlı 30 katlı binaların yapılmasına müsaade edilerek belediyecilikle adalet terazisini işlemez hale getirmişlerdir.

Bu değişiklikler yapılırken beri tarafta ise belediyelerin asli vazifelerinden olan imarlı temel eğitim okul arsaları üreterek milli eğitime tahsis etmeleri gerekirken, buna riayet etmeyerek vatandaşların mülklerini okul alanı ilan ederek senelerdir gasp ettiklerini görüyoruz.

Bakınız daha koltuklarına oturalı yetmiş beş gün oldu, büyükşehir belediyesinin Doğa kolejinden batıya doğru olan bağ evlerini kültür parkı dışına çıkararak imara açmak üzere 5000/binlik planda değişikliğe gittiğini yine belediyeler içinden öğreniyoruz. Doğa Koleji ile Abdülkadir Aksu bulvarı arasında kalan Hijmegen bulvarı ile alleben deresine sınır olan kısmı ise kültür parkı içerisinde bırakmak suretiyle bir tarafta söz verdikleri varlıklı destekçilerine diyet borçlarını ödemekte iken, diğer tarafta kalan arazi sahipleri de bir nevi cezalandırılmaktadır.Tabi başkanın en yakında diyet borcu ödeyeceği insanların yakın temsilcileri görev yapmaktadır. Sayın başkan göreve talip olurken geçmişte yapılanları tekrar etmeyeceğinizi hizmetleri herkese eşit ve adaletli yapacağınızı ilan ederek halkımızdan destek istemiştiniz. İlk imar değişikliğinde ne kadar adaletli ve adil davrandığınızı böylece öğrenmiş olduk.. ilk icraatınız böyle olunca bundan sonra atacağınız adımlar için iyi şeyler düşünemiyoruz…